Naistenpäivän sankarinaisia

08/03/2018

sankaritarinoita tyto cc 88ille kansi6 - Naistenpäivän sankarinaisia

Meillä on luettu iltaisin tyttären kanssa Iltasatuja kapinallisille tytöille. Kirjassa on sadun muotoon kirjoitettuja kertomuksia naisista, jotka ovat eläneet rohkeasti omaa elämäänsä ympäristön mielipiteistä huolimatta. Upea kirja on saanut aikaan monta hyvää keskustelua.

9789515243546 749x1024 - Naistenpäivän sankarinaisia

 

tarinoita tytoista 010318 224x300 - Naistenpäivän sankarinaisiaElokuussa ilmestyy kirjailijasiskosten Ida ja Riikka Salmisen kirja Tarinoita suomalaisista tytöistä, jotka muuttivat maailmaa. Kirjaa tehdessä ei ole ollut pulaa aiheista:

-Suuri osa ajasta on mennyt erilaisten naisten elämään perehtymiseen. Maailmaa muuttaneita suomalaisia naisia on nimittäin todella paljon!, kertoo Ida Salminen.

Elokuussa ilmestyy myös Elina Tuomen Itsenäisiä naisia – 70 suomalaista esikuvaa. “Se on feministinen tietokirja suomalaisista vaikuttajista, jotka ovat rikkoneet lasikattoja, vaatineet sinnikkäästi tasa-arvoa ja astuneet ulos perinteisistä sukupuolirooleista”, kertoo kustantaja S&S.

Suomessa on Kapinallisten tyttöjen iltasatujen  innoittamana startattu myös projekti, jonka myötä syntyy kirja Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille), johon kerätään suomalaisten naisten tarinoita. Kirjan työryhmässä on mukana kolmisenkymmentä naista, joista nuorin on 13-vuotias. Rahoituksen onnistuessa Into Kustannus julkaisee  projektin kirjana syksyllä 2018. Kasassa on nyt jo 5000 euroa.

Kirjaan voi ehdottaa sankareita ja lukea lisää hankkeesta sivulta www.sankaritarinoitatytoille.fi

Lisätietoja joukkorahoituksesta ja kampanjasta löytyy täältä.

Sankaritarinoita6 kuva Arto Timonen preview 1024x683 - Naistenpäivän sankarinaisia
kuva: Arto Timonen Into Kustannus

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *