Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta Heurekassa

24/11/2017

Seitseman sisarusta tulevaisuudesta   Heureka - Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta Heurekassa

Heurekassa on avattu yhteistyössä Sitran kanssa uusi näyttely: Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta. Näyttely kertoo seitsemän erilaista näkemystä Suomesta vuonna 2067.

”Halusimme kävijän kokevan näyttelyn teemat henkilökohtaisesti. Erilaisia arvoja ja valintoja edustavat sisarukset näkevät seitsemällä eri tavalla tulevaisuuteemme”, Heurekan elämysjohtaja Mikko Myllykoski sanoo.

Koska Sitra on ollut mukana rahoittajana ja asiantuntijana, on näyttely saanut upean toteutuksen ja valtavan laajan pohjatyön. Heurekassa abstrakti asiantuntijakeskustelu ja monimutkaiset tulevaisuusaiheet avautuvat konkreettisina ja lapsenkin ymmärrettävinä. Näyttely on suunniteltu kaikenikäisille sopivaksi, joten pelottavia dystopioita ei ole, vaikka näyttelyn suunnittelijoita ne kiinnostivatkin.

”Näyttelyn tavoitteena on saada ihmiset pohtimaan tulevaisuuden toivottua suuntaa ja sitä, miten tulevaisuuteen voi vaikuttaa omilla valinnoillaan. Parhaimmillaan kävijä oppii itsestään jotain uutta näyttelyssä”, Jussi Kahlos lupaa.

Tekoäly Jennifer ohjaa vierailijaa koko matkan ja tehtävänä on mm. istua Simonen kampaajantuoliin, auttaa Lauraa pelastamaan hakkeroitu ruokakone ja suunnittella Auvon kanssa maailman korkein puinen pilvenpiirtäjä

Kävin tutustumassa näyttelyyn 14-vuotiaani kanssa. Pidimme molemmat näyttelyä niin kiinnostavana, että menemme vielä uudestaankin. Tehtäviä tekemällä saa lopuksi vielä arvion omasta arvomaailmastaan ja siitä, ketä sisaruksista muistuttaa eniten. Teini oli tietysti tulevasuusintoinen älykkö ja äiti huolehtiva ja kevyesti muutosvastarintainen ja erityisen hyväntahtoinen. Meitä kaikkia onneksi tarvitaan. Visuaalisesti näyttely on upea, joten pelkästään sitä kannattaa käydä ihailemassa.

 

heureka seitseman sisarusta 9 of 10 - Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta Heurekassa heureka seitseman sisarusta 8 of 10 - Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta Heurekassa heureka seitseman sisarusta 6 of 10 - Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta Heurekassa heureka seitseman sisarusta 4 of 10 - Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta Heurekassa heureka seitseman sisarusta 3 of 10 - Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta Heurekassa heureka seitseman sisarusta 2 of 10 - Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta Heurekassa

heureka seitseman sisarusta 7 of 10 - Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta Heurekassa

 

heureka seitseman sisarusta 10 of 10 - Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta Heurekassa

Tässä me selvitetään ongelmia, menkää tekin!

sisarukset 1 - Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta Heurekassa
Kuva: Anniina Nissinen/Heureka

Heurekan ja Sitran yhteisnäyttely Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta juhlistaa Suomen 100- ja Sitran 50-vuotisjuhlavuotta. Näyttely on esillä Heurekassa tammikuuhun 2019 saakka.

Tutustuimme näyttelyyn lehdistön mukana ilmaiseksi

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *