Sormiruokailua siististi

24/03/2009

Eilisessä Hesarissa oli juttu pienten lasten sormiruokailusta. Meillä harrastetaan myös kyseistä lajia, mutta sotku on kyllä jotain järkyttävää. Löysin ongelmaan avuksi tuotteen, jota aion ehdottomasti kokeilla, siis pöydänsuojuksen.

TinyDiner  kiinnitetään imukupeilla pöytään ja siinä on myös kouru, johon ylimääräiset muruset putoavat. Alustan saa säilöön pieneen tilaan, sillä se rullautuu näppärästi. Toivottavasti on yhtä hyvä käytännössä kuin miltä kuulostaa.

alusta-vaalpun

tinydiner_0020_blue_0020_imukupit_0020_230tinydinertinytider1

TinyDiner-ruokailualusta 14,90 euroa  Sannas-nettikaupasta 

ps. jos tämä ei miellytä, Stokkelta löytyy vastaava.

By Laura

kahden pojan (s. 2002 ja 2008) ja tytön (2014) äiti. Kauneuden ammattilainen, joka nauttii kauniista asioista ympärillään.

12 Comments

 1. Vastaa

  sannas

  Näyttää kätevältä. Meidän 6-vuotiaskin voisi tuollaista tarvita. Aina kauhea murustelu pitkin lattiaa.

  ps. En sitten liity mitenkään kyseiseen netti-kauppaan, vaikka nimi on sama.

 2. Vastaa

  riikka

  Meillä on tuo stokken ja se on aivan mahtava. Suojaa hyvin pöytää kun meillä julius paukuttaa lusikalla pöytään.

 3. Vastaa

  Laura

  Mietin sitä Stokkea myös, mutta hinta on kyllä aika suolainen.

 4. Vastaa

  riikka

  Se on totta, meillä sen verran kallis ruokapöytä, että päätin säästää sitä kolhuilta 🙂 ja stokkessa kiva kun siinä tulee kolme alustaa mukana joissa jokaisessa molemmin puolin kuvia. Voi sitten vaihdella niitä.

 5. Vastaa

  Lotta

  Mahtavan tarpeellinen vinkki 🙂 Olen jo jonkin aikaa miettinyt tuollaisen alustan hankkimista, Hilma 11kk ruokailee myös mielellään sormin (ja lusikalla) ja meillä on isommilla lapsilla sellaiset irtoalustat – ja nehän ei toimi vauvalla yhtään, kun ne heitetään yhdellä kädenheilautuksella suoraan lattialle. Meille lähti juuri tilaukseen tuo Sannasin setti, koururuokalappukin kun oli hakusessa.

 6. Vastaa

  lukija

  Meillä on saman sarjan koururuokalappu ja se kyllä pesee babybjörnit mennen tullen. Ihanan pehmeää silikonia. Oisko jollain vinkkiä pöydänalusesta pyöreään pöytään. Tosi vaikeeta suojata pöytää, kun reuna on kaareva 🙁 Lusikalla sitä sitten paukutetaan ja joka ruokailun jälkeen pestään monta minuuttia…

 7. Vastaa

  Perla

  Hmmm, pöydänsuojaksi varmaan ihan pätevä, mutta meillä ei ainakaan murusista kuin murto-osa osuisi tuonne kouruun. Murut Hilma 11 kk (terveisiä samanikäiselle kaimalle :D) viskoo tasaisesti joka suuntaan ja parasta on katsoa miten ne tippuvat kädestä lattialle asti…

 8. Vastaa

  NinnuLi

  Kattelin kanssa, että toi TinyDiner vois kyllä muuttaa meille. Vielä kun joku keksisi jonkun helppohoitoisen lattialle laittettavan kourun, kun kumminkin sinne aina jotain tippuu. Pöydän alus on ihan kamalan näköinen, kun heti ruoan jälkeen niitä ei sieltä muista pyyhkiä, kun unohtaa mitä olikaan tekemässä.

 9. Vastaa

  Milla

  Kuulema Ikean Knös kirjoitusalusta toimii erinomaisena pöydän suojaajana. Sen pohja on liukumatonta ainetta ja sisällä oleva teräs estää pöydän kolhut. Vaan murusia se ei kerää, ja se on juuri niin toimistokalusteen näköinen kuin toimistokalusteelta voi odottaakin.
  http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30129964

 10. Vastaa

  Misupai

  Samat pohdinnat oli meilläkin jokunen aika sitten. Päätimme kuitenkin palata aiempiin harjoituksiin ja otimme Piltti-mainostabletin uudestaan esille. Nyt neiti ei visko sitä lattialle (kuten teki muutama kuukausi sitten) ja antaa ruokien olla siinä päällä. TrippTrappin alle ostimme Eurokankaasta suojamuovia ja se on kiilattu pöydänjalkojen alle. Laitoin 50cm palan, ja on passeli. Muovin päältä on helppo kerätä, imuroida rikkaimurilla tai pyyhkiä kaikki tippunut eväs. Välillä sitten muovi vaan suihkuun ja taas on siistiä. Kaiken lisäksi tuoli liukuu ihan normaalisti muovin päällä. Ruokalapussa meillä vannotaan BB:n nimeen. Tänään 1v 1kk ikäisenä neiti ei antanut minun syöttää iltapuuroa, vaan kauhoi koko lautasen aivan itse, kaalimista myöten. Ihanaa!

 11. Vastaa

  Minnin äiti

  Minni jatti soseet kokonaan 9kk ja alkoi suormiruokailemaan tayspaivaisesti. 1-vuotiaana pediatri kaski antaa lusikoidakin itse ja niinpa M meidan yllatykseksemme soi siita lahtien myos puurot ja jogurtit ilman apua. Mitkaan alustat meilla ei ole toimineet ollenkaan, mita paremmin ne on kiinni poydassa sita hauskempi niita on kiskoa irti 😉 Sama patee imukuppi lautasiin, siistimpaa oli meilla ihan tavallisilla valineilla. Olen kylla nahnyt alustoja paljon muilla lapsilla ja heilla ne toimivat. Tuo kaukalo on fiksu keksinto. Samanlailla toimii Tripp Trapp, jos on BB kaukalo kaulassa ja tuoli tyonnetty tarpeeksi lahelle poytaa (eika vauvasuojus ole kiinni tuolissa, vaan ainostaan valjaat). Ei jaa mitaan valia mihin ruoka voisi pudota.

 12. Vastaa

  Marika

  Paras kouru lattialle on koira, ei mielellään sellainen suursyöppö. Katoaa kaikki murusetkin lattialta, ja pöydältäkin jos saisi vaan luvan..

  Meillä aloitettiin kanssa “ihan itte”-syöminen alle vuoden ikäisenä, ja välillä sotku ollut sen mukaista. Neiti ei kelpuuttanut myöskään ikinä tuttipulloa eikä nokkamukia, joten puolivuotiaasta asti on juotu mukista. Parivuotiaana tuli sitten laiskiintuminen, ja äiti saikin kummasti auttaa syömisen kanssa..

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *