Suklaatalon tekeminen näytti videolla tosi helpolle

04/12/2017

suklaatalo 10 - Suklaatalon tekeminen näytti videolla tosi helpolle

Olen vähän kyllästynyt piparkakkutaloihin tai oikeastaan niitä ei vaan tee mieli syödä niitä enää joulun jälkeen kun piparien syönti on aloitettu jo kuukausi ennen joulua. Lisäksi olen pari kertaa tehnyt piparkakkutalon ja lopputulos on näyttänyt lähinnä kummitustalolta. Päädyin tänä vuonna kokeilemaan suklaatalon tekemistä kaverin ja lasten kanssa viikonloppuna. Muutaman Youtube –videon katsottuani suklaatalon tekeminen näytti videolla tosi helpolle. Tämä Fazerin video varsinkin näytti tosi hyvälle. Pari faktaa miten tämä todellisuudessa meni.

suklaatalo 2 - Suklaatalon tekeminen näytti videolla tosi helpolle

Valitsin taloon tulevat suklaalevyt sen mukaan mistä mausta me tykätään. No tässä tapahtui ensimmäinen amatöörivirhe, tähän ei kannata valita mitään ihania minttukrokantteja tai Daimia. Niitä kun leikkaa niin reunat lohkeilevat helposti ja talon kasaaminen hankaloituu kun liimauskohdat eivät ole tasaisia. Leikkaamista helpottaa kun lämmittää terävän veitsen kuumassa vedessä ja kuivaa terän ennen leikkaamista. Sulatin suklaata ja liimasin sillä seinät ja koristeet. Toisena vinkkinä annan että suklaata kannattaa laittaa aika reilusti talon ulko- ja sisäpuolelle että seinät kiinnittyvät joka kohdasta tiiviisti. Tässä maltti on valttia ja talo kannatta laittaa välillä jääkaappiin tai pihalle, että suklaa kovettuu nopeammin ja jatkaa vasta sen jälkeen toisen kohdan kiinnittämistä. Suklaaseinät sulavat myös erittäin nopeasti käsiin joten jäähdyttely on väistämätöntä.

suklaatalo 5 - Suklaatalon tekeminen näytti videolla tosi helpolleKoristeet kiinnitettiin myös sulatetulla suklaalla. Kaverini teki talon Fazerin suklaalevyistä ja talo näytti myös tosi kivalle. Koristeet tulivat siinä jotenkin paremmin esille kun karkkeja sai liimattua suklaapalojen koloihin. Toisaalta tähän Marabousta tehtyyn taloon oli helppo kiinnittää vihreät kuulat kattoon kun pinta on tasainen. Suklaalevyissä on myös eroja palarivien määrässä eli tämä kannattaa huomioida suklaata ostettaessa ja taloa suunnitellessa. Maraboussa rivejä on 7 ja Fazerin levyissä 8. Kahdeksan riviä on helpompi työstää ja siitä ei jää hukkapaloja niin paljoa. Marabou-levyjä tarvitaan enemmän. Lisäksi jos haluaa käyttää valkosuklaata, niin selvisi että Maraboun valkosuklaalevyissä palaset ovat huomattavasti suuremmat kuin muissa levyissä. Tästä syystä jouduttiin kiinnittämään ovi maitosuklaaseen kiinni, vaikka alun perin olin ajatellut tehdä sille oman aukon.
suklaatalo 6 - Suklaatalon tekeminen näytti videolla tosi helpolle
Valkoisella kuorrutteella ja tomusokerilla talo sai vielä talviverhoilun. Ja niillä sai vähän peiteltyä epätasaisuuksia. Vähän tästä jäi fiilis että tämä oli vasta harjoittelukappale ja näiden oppien pohjalta täytyy tehdä vielä toinen talo.
suklaatalo 8 - Suklaatalon tekeminen näytti videolla tosi helpolle
suklaatalo 9 - Suklaatalon tekeminen näytti videolla tosi helpolle
suklaatalo 10 - Suklaatalon tekeminen näytti videolla tosi helpolle

By Ullis

pojan (2011) ja tytön (2009) äiti. Urheilullinen digimarkkinoinnin ammattilainen, joka kokkaa mielellään.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *