Taapero lätäkössä

01/04/2009

troll3-197x300.jpg

Kaksi päivää on paistanut aurinko ja sulattanut nietokset vedeksi. Vettä on kaikkialla. Takapihalla kelluu lammikossa pulkka, viereinen luistelukenttä on muuttunut järveksi ja naapurin roskis saattaa kellua pois hetkenä minä hyvänsä. Paljon on lunta vielä sulamattakin, joten lienee parasta pitää kumisaappaat ovella.

Lapsia vedenpaisumus riemastuttaa. Ihanuus sentään, kun saa läträtä ja kaivaa puroja. Jääpalojen kantaminen lätäkköön sulamaan oli tämän aamupäivän teema. Pienin oli ainoa, joka muisti aprillipäivän ja maisteli vähän kuravettä päälle.

troll3

Haalari on villavuorellinen Troll-sadehaalari, aivan paras maamönkijälle, kun vettä riittää mutta maa on vielä kylmä.

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

6 Comments

 1. Vastaa

  Eevi

  Kivannäköinen haalari ja kuulostaa toimivalta. Olisiko tuo taaperolle vastaavaan käyttöön kuin Ticketin rubber rain fleece vuorella? Sitä rubber rainia olen kuopukselle vähän miettinyt kun esikoisella on todettu toimivaksi, mutta kaksiosaisuus arveluttaa taaperon käytössä.

  Mistä noita saa ja millaista mitoitusta ovat?

 2. Vastaa

  Sari

  Tuo on ihan Rubber rainia vastaava, paitsi villavuorella. Suomessa myy Tiluuna, http://www.tiluuna.fi. Puku on norjalainen, joten siellä on myyjiä enemmän.

  Stiinan haalari on kokoa 92 ja on aika samankokoinen kuin Ticketin Uffo koko 86, paitsi hihat ovat vähän pidemmät. Vyötäröllä on kiristysmahdollisuus, mutta tykkään baggiena 🙂

 3. Vastaa

  Mariam

  Kyllä se niin on että kun varusteet on kunnossa (en tarkoita kalliit) niin lapsenkin on kivempi olla. Itse olen aikoinani ollut päiväkodissa töissä ja tein jo silloin päätöksen että minun lapsistani ei “micheliinejä” kurakelillä tehdä eli kurahousuja emme omista vaan haalarit ja puvut on kestäviä ja pestäviä ja vedenpitäviä. Meidän lapset saa “uida” vesilätäkössä, ryömiä mudassa jne. sillä ne oppii ja pesukone pesee 😀

 4. Vastaa

  Oliviah

  Hei!
  Minkä pituinen teidän tyttö on ? Olen katsellut meille samaa haalaria, mutta olen jäänyt arpomaan sopivaa kokoa. Meillä tyttö on 1,5 v ja n. 85 pitkä, mutta superhoikka. Talvihaalari on Ticketin koko 74 ja välikausihaalarin koko 80, joka tuntuu vielä tosi reilulta. Ilmeisesti tuossa teidänkin haalarissa on vielä kasvunvaraa. Entä haalarin materiaali, onko notkeaa / kestävää? Hintaakin tuolla haalarilla on kuitenkin ihan “tarpeeksi”
  Kiitos:)

 5. Vastaa

  Sari

  Oliviah, meillä Stiina oli 2kk sitten 1,5v neuvolassa 86,5cm ja nollakäyrällä paino. Teille riittää ihan varmasti koko 86, jopa 80 on ehkä sopiva nyt, mutta entä syksyllä? Trollin 86 on aika samankokoinen kuin Ticket 80.

  Materiaali on tosi pehmeää ja notkeää, mutta pinta on tiivis, eikä materiaali veny vedettäessä, joten uskon olevan kestävä. Eilen testattiin uintiominaisuus, eikä vetoketjukaan päästänyt vettä läpi 🙂

 6. Vastaa

  Oliviah

  Kiitos vastauksesta. Meidän tytön painokäyrä on -11 😉 Pitääpä testata vielä tuota Ticketin 80 senttistä ja katsoa tuntuuko se vielä isolta. Meiltä löytyy tuo Ticketin fleecevuorinen kumipuku koossa 92 ja se on varmaan sopiva sitten syksyllä. Vaikeaa tämä välikausivaatepohdinta ja oikean koon valinta. Innolla odottelen lisää juttua välikausivaatteista:)

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *