Taaperolle haalari

09/04/2009

img_0218-225x300.jpg

img_0218

Taaperolle tarvittiin kevääksi uusi välikausihaalari. Aikaisemmin meillä on luotettu Ticket to heavenin malliin ja samaan päädyttiin tälläkin kertaa. Kun näin ensimmäisen vilauksen kevään mallistossa olevasta kauniista ruskeasta haalarista, olin samalla hetkellä tehnyt päätöksen taaperon keväthaalarin suhteen. Samaan valintaan on tänä keväänä päätynyt varmasti moni muukin äiti…

img_0219

Ticket to heavenin Uffo-haalarissa on omaan makuuni kaikki ominaisuudet kohdillaan. Sen lisäksi, että se pitää veden ja tuuleen loitolla, niin kangas kestää rajummankin leikkijän menoa. Liukkaan vuoren ansiosta haalarin pukeminen onnistuu taaperolta itseltäänkin. Tarvittaessa puvun alle saa mahtumaan vaikka villapuvun.

img_0254

Ruskea väri on hiekan ja kuran suhteen toki armollinen, mutta aika helposti suurimmat liat saa kankaan pinnasta ihan pyyhkimälläkin pois ja näin ollen haalaria ei tarvitse turhan usein käyttää pesussa. Ruskean värin yksi suurimmista eduista on se, että sen pariksi sopii lähes asusteet kuin asusteet. Asusteita vaihtamalla kokonaisuus näyttää taas ihan erilaiselta…

Dinolakki ja -huivi on UNQ:n. Aivan paras lakki ikinä. Suojaa hyvin niin korvat kuin niskan ja kaulankin. Kaiken lisäksi hurjan hauskan näköinen lapsen päällä ja saa aina ihailuja osakseen, missä ikinä lakki päässä kuljetaankin.

img_0350img_0346img_0345

Pallopipo on Kimperin mallistosta.

18 Comments

 1. Vastaa

  Väripilkku

  Onpa tylsän värinen keväthaalari.

 2. Vastaa

  Tulppaanisipuli

  Nämä kuvat eivät taida tehdä oikeutta tuolle herkulliselle ruskean sävylle (hieman synkkä ilma/hämärää?)! Minustakin nimittäin livenä tuo ruskea haalari on todella kiva. Tosi söpö pikku dinosaurus, tuo dinohattu on kyllä tosiaan aina hupaisa ja Kimperin pallopipo on myös kiva haalarin kanssa.

 3. Vastaa

  Adeleide

  Mäkin jahkailin pitkään tuon ruskean haalarin perään, oli niin kauniin ruskea ja varmaan likastumisen kannalta käytännöllinen väri. Lopulta kuitenkin valitsin kirkkaan punaisen, jotenkin talven jälkeen tekee niin kovasti mieli väriä elämään! Tosi kivalle tuo ruskea kuitenkin näyttää varsinkin noiden turkoosien somisteiden kanssa, meidän tytölle suunnittelin sitä pinkkien somisteiden kera.

  Piti kysymäni että onko uffossa aikasempinakin vuosina ollut jalkalenkkien kiinnitys yhtä huono, eli ainakin meidän haalarissa ne on ommeltu kiinni haalarin ohueen sisävuoreen, mikä on mielestäni aivan pöllö ratkaisu?! Luulisi että se sisävuori repeää helposti jos jalkalenksu jää vähänkin kiinni jonnekin ja toisaalta se lenksu voi myös vetää sisävuoren ulos lahkeensuusta jolloin se kastuu. Eli onko se ollut ennenkin näin ja jos on, niin onko se aiheuttanut mitään haittaa? Mietin josko itse ompelisin ne napit järkevämpään kohtaan kiinni…

  ~Adeleide

 4. Vastaa

  Heini

  Totta. Täällä Tampereella sää on toistaiseksi ollut kovin harmaa, joten kuvissa puvun kaunis ruskea väri ei ole parhaimmillaan.

  Itsekin keväisin kaipaan väriä, mutta tämän puvun värissä viehättää nimenomaan sen käytännöllisyys. Ja tuleehan se käyttöön toki syksylläkin, joilloin itse taas kesän ja värikkäiden vaatteiden jälkeen palaan usein maanläheisiin sävyihin.

  Piristystä pukuun saa kuitenkin kivasti erilaisilla asusteilla ja meillä väriä löytyy myös pojan muista vk-vaatteista.

 5. Vastaa

  matomatal@

  Meillä ei ole toistaiseksi ollut yhään Uffoa, vaikka kauniita värejä onkin saatavilla. Onko totta, että vaaleamman värisissä -ja myös esim kirkkaan pinkissä- lika pinttyy kiinni niin, ettei meinaa enää edes kunnon pesussa lähteä? Tällaista kommenttia nimittäin kuulin eräältä ystävältäni, joka muuten oli kovin tyytyväinen haalariin, mutta lopetti niiden ostamisen em. syyn vuoksi. Vai onko hän vaan erityisen laiska pesemään ja puhdistamaan haalareita;)? Syyksi hän sanoi materiaalin mattamaisuuden, joka hänen mielestään suorastaan imaisee lian kiinni.

  Ruskeassa haalarissa, joka sekin on tosi nätti, ongelmaa ei tosiaankaan varmasti ole, mutta minuakin aina houkuttelee talven jälkeen ostaa jotain vähän vaaleampia värejä -vaikka sitten sen käytännöllisyyden kustannuksella…

  -matomatala-

 6. Vastaa

  Heini

  Matomatala,
  oon myös lukenut keskutelupalstoilta tästä samasta “ongelmasta”.
  Meillä on käytössä ollut Tickettiä niin turkoosina kuin vihreänäkin ja hyvin on lika lähtenyt pois haalarista sappisaippuaa apuan käyttäen ja liki uudenveroisina on haalarit lähtenyt kiertoon..
  Itse asiassa nyt keväällä pesin yhden turkoosi haalarin, joka oli syksyn muuttorumban yhteydessä unohtunut likaisena talvivarastoon. Olin varma, että ei lähtisi enää puhtaaksi, kun niin pitkän aikaa ollut pesemettä, mutta niin vaan lähtikin aivan puhtaaksi.
  Mites muilla?

 7. Vastaa

  Adeleide

  Heini,
  sulla kun on ennestäänkin kokemusta uffosta niin onko tuosta aiemmassa viestissäni mainitsemasta jalkalenksu-asiasta ollut haittaa vai eikö sitä ole ollut näissä haalareissa ennen?

  ~Adeleide

 8. Vastaa

  Heini

  Adeleide,
  Aikaisemmat puvut on jo lähtenyt kiertoon, joten nyt en täysin varmaksi voi sanoa, että oliko aikaisemminkin kiinnitys myös sisävuoressa. Muistaakseni näin on ollut aikaisemmin ja meillä siitä ei oo ollut mitään haittaa. Muovinen jalkalenksu on kuitenkin aika napakka ja sen saa “tiukasti” kengän ympärille (vrt. löysä kuminauha), joten ei ehkä niin helposti jää kiinni mihinkään.

  Mielenkiinnosta kurkistin meidän poikien muut haalarit ja myös yhdessä Minymon talvihaalarissa myös kiinnitys sisävuoreen. Muissa haalareissa kiinnitys on siinä lahkeensuun kuminauhan kohdalla.

 9. Vastaa

  Marika

  Mulla on sellainen mielikuva, että meidän viime vuotisissakin Uffoissa ommeltu ne jalkalenksujen napit kiinni sisävuoreen. Ei ollut mitään haittaa ainakaan meillä. Ticketin vk-housuissa ne taas on kiinni siinä “paksumassa kankaassa”, kävin äsken tarkistamassa.

 10. Vastaa

  Lightblue

  Meillä on viime vuoden mallia oleva Uffo ja siinä jalkalenksut on ommeltu paksumpaan kankaaseen lahkeensuun kuminauhan yläpuolelle. Ei siis siihen ohuempaan vuorikankaaseen.

 11. Vastaa

  NinnuLi

  Haalari mätsää hienosti rattaidenkin kanssa ! 🙂

 12. Vastaa

  lukija

  meillä on edellisissä uffoissa ollut jalkalenksujen ongelma se, että napit irtoavat jatkuvasti, saa olla ompelemassa koko ajan. hauskaa muuten nähdä täällä näitä kimperin pipoja ja kypärämyssyjä. niistä kun trentitietoisimmat olivat takavuosina sitä mieltä, että ei ikinä. meillä niistä tykätään.

 13. Vastaa

  kent

  Tykkään ruskeasta ulkovaatetuksesta; se on käytännöllinen myös kierrätettävyyden kannalta, kun väri sopii hienosti niin tytölle kuin pojallekin. Meillä oli viime vuonna turkoosi Uffo kaksivuotiaalla varsin rauhallisella tytöllä, ja siihen kyllä pinttyi hiukan likaa niin polviin kuin peppuunkin ahkerasta pesemisestä huolimatta. Muuten haalari oli kerrassaan ihana, mutta edellä mainitusta syystä tänä keväänä päädyttiin Ticketin muihin malleihin.
  Dinohattuja on meilläkin, ja ovat toden totta kerrassaan mainiota. Myös Kimpereistä tykkäävät niin äiti kuin lapsetkin!

 14. Vastaa

  matomatal@

  Jatketaan jalkalenksuista…oletteko muut sitä mieltä, että ainakin monissa uusissa Ticketeissa olevat kovemmat muoviset jalkalenksut ovat hyviä? Siis mulla meni niin tuhat kertaa hermo talvella, kun lasten haalareissa oli ne “kovat” lenksut ja ikinä en saanut niitä säädettyä hyvin. Jos ne oli tiukalla, niin niitä piti jännetupentulehduksen uhallakin vetää hulluna kengän alle ja jos ne taas jätti löysemmälle, niin eihän ne siellä kengän alla pysyneet:/ Ja kummassakin haalarissa irtoili napit useampaan kertaan ja niitä piti sitten olla ompelemassa takaisin. Ärrrsyttää;) Ja näköjään uusimmissa Hullujen Päivien Splash-puvuissa on nuo samaiset kovat lenksut, ovatko ne perksules soikoon tulleet jäädäkseen?!? Minä kyllä suosin perinteistä reikäkuminauhaa, joka on venyttyään tai katkettuaan helppo vaihtaa uuteen. Tosin saahan nuo muovisetkin vaihdettua kuminauhaan, jos vaan jaksaa..;)

 15. Vastaa

  Adeleide

  matomatal@:
  Mäkin tykkään enemmän sellaisesta reikäkuminauha-jalkalenksusta kun se on joustavuutensa takia niin helppo vetäistä sinne kengän alle ja samasta syystä se myös pysyy siellä napakasti. Noi kovat lenksut on myös hankalat alunalkaen saada säädettyä oikean pituisiksi ja onpa yhden kerran jalkalenksu napsahtanut poikkikin heti kättelyssä kun nappi ei millään mennyt reiästä läpi. Toki sellainen kuminauha-tyyppinen kuluu aika paljon käytössä, mutta meillä ( = pienellä lapsella) niitä ei kuitenkaan ole toistaiseksi saatu katki saakka.

  Kiitos kaikille jalkalenksu-vastauksista, taidan kyllä toimia alkuperäisen ajatukseni mukaisesti ja ommella ne itse eri kohtaan, ei sitten tarvitse varoa niin paljon pukua päälle kiskoessa… 🙂

  ~Adeleide

 16. Vastaa

  Misupai

  Adeleide, mietin itse samaa jalkalenksujen kiinnityskohdan kanssa. Teen joko niin että ompelen napin uuteen kohtaan tai sitten vaihdan tilalle reikäkuminauhan. Tuo jäykkä on vähän hankala, ainakin 1-vuotiaalla, joka on täysin autettavissa vielä. Luulen, että Reimatec-housutkin saavat saman kohtalon, reikäkuminauhaa. Kun lahkeissa on vielä reilusti mittaa, niin se kova lenksu jää jotenkin hankalasti tönöttämään.

  Pesuasiassa tein seuraavan ratkaisun (meillä punainen Uffo): ostin pukua varten oman pesusienen ja sillä olen jo kerran veden kera huuhdellut puvun.

 17. Vastaa

  Ninnu

  Tuosta ticketin pinkin haalarin lian pinttymisestä. Meillä niin välikausi kuin nyt talvenhaalari on aivan kamalassa kunnossa 🙁 Vaikka olen todella tarkka vaatteiden kanssa ja pesen niitä ahkeraan.
  On liotettu kunnon sappisaippua liuoksessa, annettu vaikuttaa suoraan haalarilla ennen pesua ja silti ei lähde puhtaaksi asti. Kevät haalari on/oli: uffo ja talvihaalari baggie.
  En osta koskaan enään pinkkiä, vaikka niiiiin ihana onkin. Pojalla oli ticketin othello silvergrey ja haalari on kuin “uusi” ulkonäöltään. Haalarit käytössä 6vee neidillä ja 4vee pojalla.
  Pojan haalarilla todella hyvä jälleenmyynti arvo jäljellä ja tytön haalarista en kehtaa pyytää yhtään, vaikka ehjä onkin, harmittaa niiiin kovin..
  Ja ei sen puoleen, tytön turkoosin ? sininen kevät uffokin on kyllä kamalan näköinen peppu/polvet haarasauman ympäristö jne.. et kiva kiva 😉

 18. Vastaa

  Pikku-Pööpötti

  Ihana haalari ja ihana poika:)
  Meidänkin tyttö sai tänä vuonna tuon kauniin ruskean haalarin, kiva kun ticketiltä tuli tänä vuonna niitä myös ruskeana. Jouduin vain ostamaan yhtä kokoa isomman haalarin kuin olin ajatellut, loppuivat niin äkkiä monesta kaupasta:( No, ei ainakaan jää heti pieneksi. Kimperin pipo on ihanan raikas haalarin kaveriksi, Jonathanilta muuten löytyy aivan samanväriset turkoosit kosteusuojatut kintaat asuun…

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *