Tonttupojat ja piparkakkutytöt

19/11/2009

tonttupuku-Lindex-150x150.jpg

Joulujoulujoulu jeeee!!!! Mutta plääh, kun pitäisi löytää oikeasti suloinen tonttu- tai muu jouluinen asu muskarin ja kerhon joulujuhlia varten. Taidan pukea puolitoistavuotiaan piparkakku- tai tiernapojaksi.

Kolahtaako teillä näistä mikään?

tonttupuku Lindexpiparimekko Lindextiernapojan asu Ellostonttumekko LinusLotta.comtonttupuku L&Lpiparipuku L&Lpiparkakkumekko L&Lpiparkakkupuku Ellospiparkakkupuku L&L

kuvat: www.lindex.com linuslotta.com Ellos
By Laura

kahden pojan (s. 2002 ja 2008) ja tytön (2014) äiti. Kauneuden ammattilainen, joka nauttii kauniista asioista ympärillään.

13 Comments

 1. Vastaa

  Miikkis

  Ei kyllä kolahda, ei yhtään sori. Tai no pipo on soma! Minä laittaisin vain Kimperin tonttupipon ja sievän joulunpunaisen mekon.,

 2. Vastaa

  Mari

  Minusta nuo 2 ensimmäistä on todella suloisia! Tykkään 🙂

 3. Vastaa

  maija

  rehellisesti sanottuna, ei tdellakaan kolahda!

 4. Vastaa

  Taaperon äiti

  Joulukorttikuvin hankn piparipuvun viime vuonna, mutta joulujuhlat mentiin kyllä vain tonttulakissa ja siistissä asussa.

  Tytölle olisi kiva toi ylärivin ruskea mekko, oikean laidan ylin ja alin myös söpöjä.

 5. Vastaa

  Hannimari

  Me ollaan jo useampi vuosi peräkkäin luotettu UNQ:in ihaniin valikoimiin joulun asusteissa. Esimerkiksi Sydänkäpy-mekko tai Keiju-mekko (huppu reunustettuna valkoisella karvalla) joulunpunaisina ovat olleet meillä nappivalintoja niin joulun juhliin kuin joulukorttikuviinkin. Olisiko pienelle pojalle ruskeasta fleecestä valmistettu piparkakkupoika-asu tai ihan perinteinen, mutta UNQ:in tyyliin tehty tonttuasu aina niin ihanan pehmoisesta fleecestä..? Suosittelen lämpimästi!

 6. Vastaa

  Nirppanokka

  Ei kolahda mullakaan. Aika amerikkalaisia ovat…

 7. Vastaa

  Perla

  Ei kolahda minuunkaan, ei sitten pätkääkään. Meillä ei ole tytöillä ollut yhtään ainoaa tonttu- tai piparkakkuasua, vaan on menty “tavallisilla” mekoilla tai paita + housut yhdistelmällä, eikä aina edes punaisissa tai muuten jouluväreissä. Pienelle pojalle pukisin esim. valkoisen paidan + sliparin (vaikka sitten sitä joulunpunaista) tai neuleen ja jotkut siistit kangashousut.

 8. Vastaa

  Stine

  Ei kai oikeasti tarvitse olla tonttupukua tai muuta joulupukua? Meillä ei ole koskaan ollut ja ollaan kierretty valehtelematta ainakin kahdetkymmenet erilaiset kerho-, tarha-, koulu- ja muskarijoulujuhlat läpi. Ainoastaan Lucia-mekko piti kerran hankkia, kun päiväkodilla ei ollut niitä riittävän montaa esitystä varten.

 9. Vastaa

  Stine

  Meillä ei muuten edes tonttulakkeja ole… 🙂 Hankin sellaiset kerran jotain tarhan pikkujoulua varten kun pyysivät, mutta nekin tais jäädä sille tielleen. Toivottavasti ei tarvitse ostaa uusia!

 10. Vastaa

  miroin

  No nuo piparkakkupuvut ja muut on todella perinteisiä ruotsalaisia juttuja, kun siellä aina päiväkodin joulujuhlassa joku esiintyy niissä ja niin on vielä alakoulussakin.
  Ihan tuli oma lapsuus mieleen kun lavalla seisottiin ja laulettiin : tre gubbar, tre gubbar från pepparkake land… Silloin asusteena oli kyllä pahvista tehdyt piparkakut..
  Lucia puvut siellä on melkeinpä joka taloudessa samoin kuin tonttupuvutkin. Nitä meille on tullut isot kasat perittyinä siskon perheeltä. Löytyy joka kokoa. Täällä en vaan oikein keksi niille käyttöä, kun jouluna kuitenkin pukeudutaan parhaimpiin eikä täällä sitten kerhossa tuollaisia pukuja odoteta.

 11. Vastaa

  Minttu

  Nuo on kyllä karseita! Eikö siistit vaatteet riitä joulujuhliinkin? Esim. velourkankaiset vaatteet (mekot jne.) sopivat mainiosti joulun ajan juhliin.
  Ps. Kuka tietää, mistä löytyis nätit enkelin siivet lapselle?

  1. Vastaa

   Laura

   Minttu: kurkkaa ihanasta Onnela-blogista, blogisti-Anu valmistaa siipiä tilauksesta: http://onnelakoti.blogspot.com/2009/11/lisaa-siipiaisoja-pienia.html

 12. Vastaa

  Päivi*

  Kiitos, mutta ei kiitos… KappAhlissa oli myös ainakin Ruotsissa tuollaisia vaatteita tarjolla, jos joku kaipailee.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *