Tossut tassuihin

18/08/2009

Hups, ovatko keväällä vielä täydellisen sopivat sisätossut kutistuneet kesän aikana? Vai olisiko sisäkenkien sopimattomuuteen syynä kuitenkin valoisaan aikaan valon nopeudella kasvavat pikkujalat.

Vielä ehtii hankkia sisäkengät kerhoon, tarhaan, eskariin, muskariin tai ihan muuten vaan. Valikoimaa on ainakin runsaasti ihanista prinsessahörsöistä supertrendikkäisiin vaaritohveleihin. Minityyli testaa ja kokeilee sekä raportoi käyttökokemuksia myöhemmin syksyllä.

kesä09-139

Reinotohvelit ovat nousseet monien suosikiksi, sillä sen verran  tuttu näky ne ovat kerhoissa ja päiväkodeissa. Väritykseltään ruskeat ovat jo klassikot, karkkipinkit ja taivaansiniset  suloiset kuin mitkä. Mikäli lapsiin (ja vaareihin) on uskominen, niin ovat myös mukavat jaloissa. Tukeva kumipohja pitää hyvin liukkaallakin lattialla, kunhan vaan koko on oikea. Reinot on kooltaan melkoisen suuria, näissä menee 1-2 kokoa pienempi kuin sen hetkinen kengännumero. Reinoja myy ainakin Sokos, Stockmann, Prisma ja Citymarket. Netin kautta saa Reinokaupasta.

Robeezit ovat tossujen klassikot. Hollantilaismerkki on tunnettu laadukkaista ja hyvin jalkaan istuvista tossuistaan. Malleja Robeezilta löytyy kolme: Soft solesit (“tavalliset tossut”) ja oikeita kenkiä ulkonäöllään jäljittelevät Mini Shoezit ja Tredzit. Koot ensimmäisenä mainituissa on neljään ikävuoteen asti, ja jälkimmäisissä isoin koko on 18-24 kuukautta. Robeez -jälleenmyyjiä mm. Baobab baby , Jesper Junior ja Stockmann.

Tinyzonen tossut ovat napakkaa nahkaa ja hiukan korkeampi varsi tukee nilkkaa. Koot ovat normaaleja. Suomessa myy Pompox, Wilmis, Juulia ja Joonatan ja Riemuli

Starchild-nahkatossut valmistetaan pehmeästä italialaisesta nahasta.
Jokainen tossupari valmistetaan käsityönä Leicesterschiressä Englannissa. Tossut ovat reilun kokoisia. Kannattaa mitata lapsen jalka ennen tilausta. Suomessa myy mm. Tohvelisankari, Wilmis, Mussukat.fi, Vaippatalo, Tirsokas, Tinttaiita, Pikkuriikki Starchild- tossuja lapsen nimellä voi tilata Babyluxista .

Shooshoos tossut on värjätty kemikaalittomilla väriaineilla. Vain taaperoisille. Suomessa jälleenmyy Ihmemaa.

Superfitin tossut ovat lämpimät ja pitävät. Pohja on taipuisa eikä jätä jälkiä. Superfitiä myyvät suuret tavaratalot ja kenkäkaupat, netissä BRANDOS.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *