Tyttölegot

02/03/2012

64103_10150708685543799_17561948798_11280354_1612134385_n-1.jpg

64103_10150708685543799_17561948798_11280354_1612134385_n-1

Kuva : Lelutalo

legos

Legon tytöille suunnatut Friends– ja Duplo Princess-tuotteet ovat löytäneet tiensä kauppoihin myös meillä. Friendsit ovat herättäneet kovaa kohua ainakin Yhdysvalloissa, jossa “Lego-tytteleitä” on syytetty liiasta laihuudesta ja lasten minäkuvan vääristämisestä.

Mitä mieltä te olette? Minusta näyttävät aika perus tyttötuotteilta prinsessoineen, värimaailmoineen ja teemoineen.

397445_10150440365398303_9171233302_8853826_2146337768_n
Legon mainos vuodelta 1981, jolloin palikat olivat vielä unisex-kamaa.

 

By Laura

kahden pojan (s. 2002 ja 2008) ja tytön (2014) äiti. Kauneuden ammattilainen, joka nauttii kauniista asioista ympärillään.

19 Comments

 1. Vastaa

  Satu

  Ei nuo mun mielestä näytä sen laihemmilta kuin esim. Belleville -legojen hahmot.. Ainakaan tuon kuvan perusteella 🙂

  -S
  monenfantealisa.blogspot.com

 2. Vastaa

  Saara

  Tuossa blogin kuvassa on Duplon uudet prinsessa-legot.
  Friends- sarja on pikkulegoja ja löytyy tuolta linkin takaa. Mun mielestä friendseissä oli tosi kivoja juttuja, vihdoinkin oikeeta rakentelemista myös pienille tytöille – näitä on äitikin kaivannut. Hahmoihin en kiinnittänyt mitään huomiota, joten eiköhän ne aika tavallisia olleet… : )

  Koiranäyttely ja kauneussalonki lähtee ainakin meiltä tilaukseen. Kivaa rakenneltavaa äidille ja tyttärelle.

 3. Vastaa

  Laura

  Kiitos Saara. Poikien äitinä niputin nämä Princess- ja Friends-tuotteet jotenkin samaan :). Muokkasin tekstiä.

 4. Vastaa

  -Mrs P-

  En tykkä. Nyky Legoissa on jo naishahmoja ja minusta kaikkia ei tarvitsisi saada pinkkinä.

 5. Vastaa

  Saija

  Saako näitä legoja jo jostain?

 6. Vastaa

  Mie

  Minäkään en tykkää, olisin toivonut Friends- sarjaan samanlaisia peruslegoukkeleita kuin esim city-sarjassa, olisihan ne voineet olla tyttöjä silti. Mutta ylipäätään enemmän toivoisin unisex-sarjoja legolta enkä tällaisia sukupuolijaotteluja.

 7. Vastaa

  Saara

  Saija, ainakin tuolta Lelutalosta saa. Eiköhän ne pian kauppoihinkin tule.

 8. Vastaa

  Päivi*

  Meidän lapset saa edelleen leikkiä mun ja sisarusten vanhoilla unisex-legoilla 🙂

 9. Vastaa

  Katriina

  What it is is beautiful…ihana vanha mainos. Noita prinsessoja ja tyttösiä ja vaaleanpunaisia hörhellyksiä maailma pursuaa, Lego voisi pitää vanhan raikkaan unisex -henkensä. En tykkää yhtään.

 10. Vastaa

  Tarja

  Ainakin Stockalla oli eilen.

 11. Vastaa

  A

  Tuntuu tosiaan epämodernilta tehdä erityisiä legoja juuri tytöille. Ja tietysti täytyy olla söpöä ja vaaleanpunaista 🙁 Mitä haluamme näillä pienille tytöillemme viestittää?

 12. Vastaa

  Miroin

  Meillä taas on tyttö itse surkutellut sitä, kun legoissa on niiiiiiin paljon pojille, on ritarilinnaa, paloasemaa, poliisiasemaa, taistelijoita jne.
  Olisin toivonut myös, että ukkelit oisivat olleet samanlaisia kuin perusukkelit tyttöina, mutta ihanaa minusta on se että nyt voi valita jotain muutakin kuin noita vanhoja taistelijoita tytölle jos niitä haluaa.

 13. Vastaa

  Saara

  Mä en oikein ymmärrä, mitä erityistä näiden sitten pitäisi tytöille (tai minulle) viestittää? Pojille on hurjat määrät Ninjagoja ja vaikka mitä taistelulegoja, miksi tytöille ei voisi olla omiaan? Meidän tyttöjä ei yhtään vähää kiinnosta Ninjagot, mutta peruslegoista rakennetaan kyllä taloja, autoja jne.
  Sulassa sovussa meillä leikitään varmasti myös peruslegoilla ja näillä tyttöjen aihepiirin legoilla.

 14. Vastaa

  Eerika

  Prismasta meille ostettiin jo toissapäivänä näitä Friends-legoja =) Ja tyttöjen toiveestahan nämä varsinkin on tehty, valtaosa tytöistä haluaa juurikin lilaa ja pinkkiä! Onhan noissa Lego-city jutuissa melko unisex juttuja, mutta melko poika voittoista on legojen tarjonta ollut. Meillä tyttö ainakin tykkää rakennella, ja nämä uppoavat nyt ihan täysillä. Miksi ihmeessä ei voisi olla myös tytöille suunnattua lego-sarjaa, kun ihan selvästi monet legoista on suunnattu erityisesti pojille? Hienoa olisi, jos tytötkin innostuisivat enemmän rakentelusta!

 15. Vastaa

  Laura

  Mua nää kans vähän hämmästytti ennen kaikkea tuolla ylitsepursuavalla vaaleanpunaisuudellaan/hempeydellään ja sillä, että piti tehdä erilaiset ukkelit kuin muissa Legoissa. Että onko tämä tosiaan sitä mitä tytöt haluavat ja mistä johtuu, että nykyisin tytöt haluavat vain vaaleanpunaisia leluja? Tai en ainakaan itse pikkutyttönä edes osannut kaivata Legoihin pinkkejä palasia ja hoikempia & muodokkaampia naishahmoja. Olisin kuvitellut, että Lego olisi halutessaan pystynyt tekemään valikoimaansa enemmän tyttöjä kiinnostavia aihepiirejä ihan ilman tällaista erityistä “tyttöistämistäkin”. Noh, onneksi lapset luultavasti ovat fiksumpia, ja kotona nämä käytännössä menevät muiden Legojen sekaan jolloin pinkistä kauneushoitolasta voi tulla jotain ihan muuta…

 16. Vastaa

  Terhi

  No, mitäs pahaa siinä on, jos tyttö tykkää olla tyttömäinen? Tässä tulee nyt vähän sellainen fiilis, että on jotenkin väärin tykätä pinkistä ja “tyttömäisistä” asioista. Oma tyttöni innostui näistä ihan täysillä ja mielestäni on tosi kiva, että on muutakin kuin taistelujuttuja ja ritareita.

 17. Vastaa

  eieiei

  Tytöt tykkää hempeästä, pehmeästä, kiltistä ja vaaleanpunaisesta, ulkonäköpainotteisesta.

  Pojat rajusta, mustasta, hurjasta, voimakkaasta.

  Tuleeko yhteiskunnastamme koskaan tasavertainen jos edelleen ylläpidämme näitä stereotypioita jotka tyttömme lelujen kautta oppivat? En kannata myöskään erityisesti pojille suunnattuja leluja. Sekä pojille että tytöille pitää anta kaikki vaihtoehdot – ei vain kaksi vaihtoehtoa: tyttöjen lelut tai poikien.

 18. Vastaa

  Laura

  Tuntuu vaan kun esim. kaupassa katsoo leluosastoa, että tytöille ei oikein enää muita värejä ole olemassakaan. Sama monesti vaateosastoilla. Että jos tyttö ei vaikka tykkääkään vaaleanpunaisesta, niin eikö se sitten voi olla tyttömäinen tyttö? Jostain tämä vaaleanpunaisen hempeyden ylivalta on tyttöjen leluihin ja vaatteisiin tullut, koska ei sitä ainakaan valokuvista päätellen vielä mun lapsuudessani 70-luvulla ollut =)

 19. Vastaa

  Laura

  Kiitos vilkkaasta keskustelusta! t. minityylin Laura

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *