UP -KOHTI KORKEUKSIA

05/10/2009

UP-210x300.jpg

UPKävimme seitsemänvuotiaan Rasmuksen kanssa katsomassa ennakkoon Disney/Pixarin uusimman animaation  Up -Kohti korkeuksia. Elokuva on yhtiön 10. animaatio ja ensimmäinen 3D-versio.

Up -Kohti korkeuksia on koskettava tarina unelmista ja siitä, että koskaan ei ole liian myöhäistä toteuttaa niitä. Päähenkilönä on “Grumby Old Men”-henkinen 78-vuotias ilmapallokauppias Carl Fredrickson, jonka elämän suurin unelma on päästä Etelä-Amerikkaan villiin luontoon sekä nähdä omin silmin uskomaton Paratiisiputous.

Kun vanhainkoti uhkaa, herra Fredrickson päättää karata, kiinnittää taloonsa tuhatmäärin ilmapalloja ja lentää seikkailuun. Matkaan tulee kuitenkin heti alkuunsa mutkia, sillä mukaan on ängennyt rasittavista pikku pojista rasittavin, partiopoika Rasmus, josta kuitenkin on tulevaisuudessa jopa hyötyä.
Ei juonesta kuitenkaan tämän enempää -käykää itse katsomassa.

Suosittelemme (oman) Rasmuksen kanssa ehdottomasti elokuvaa kaikille. Liikutuin kyyneliin jo ensimmäisen vartin aikana, niin koskettavasti oli kuvattu herra ja rouva Fredricksonin rakkaustarinaa ja haaveita. Rasmus nautti jännittävistä takaa-ajoista ja nauraa räkätti mm. dopermannin äänelle. Oman lisänsä elämykseen toi 3D-formaatti, joka toimi erityisesti lentokohtauksissa. “Klassikkoainesta!”: sanomme.

Up -KOHTI KORKEUKSIA elokuvateattereissa 9. lokakuuta.

Ääninäyttelijät: Antti Litja, Ismo Kallio, Aarni Hyökki, Heikki Paasonen, Duudsonit, Adeliina Sankari, Arto Nyberg

Ohjaaja: Pete Docter

Apulaisohjaaja: Bob Peterson

Tuottaja: Jonas Rivera

Musiikki: Michael Giacchino

K-7/huoltajan seurassa 5

kotimainen kotisivu

By Laura

kahden pojan (s. 2002 ja 2008) ja tytön (2014) äiti. Kauneuden ammattilainen, joka nauttii kauniista asioista ympärillään.

3 Comments

 1. Vastaa

  Finette

  Me käytiin kanssa kattomassa ennakossa eilen. 🙂 Tosin Ompussa, joten 3D uupui. Sen kai korvasi hassut mansikkapipot (juu, lisää krääsää kotiin) ja joillekin penkeille jaetut paperikassit sisältönä t-paita. Olihan Finnkinon lasten sunnuntai ja ryysis Isossa Omenassakin sen mukainen.

  Mutta siis hauska leffa, olisi mennyt meidän nuoremmallekin, mutta ikäraja jälleen K-7 ja aikuisen kanssakin K-5.

 2. Vastaa

  Julis

  Jaa-a, mehän olemme siis istuneet siellä kaikki vierekkäin kun mekin olimme leffan sunnuntaina katsomassa!

  Aika kattavan valikoiman olen kuluneiden vuosien kanssa leffoja lasten kanssa katsonut, mutta eipä mieleen tule tätä parempaa. 3D-laseihin olin erityisen tyytyväinen, sain nyyhkiä niiden takana rauhassa 🙂

  ps. Onneksi se mansikkapipo oloi meidän isopäille liian pieni!

 3. Vastaa

  Nina

  Me ei olla vielä ehditty katsomaan, mutta vakuutuin jo trailerin nähtyäni. Meillä on jo lentävänä lauseena “me vasta tavattiin mutta mä rakastan sua jo”. Tjsp.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *