Uusi syöttötuoli

11/02/2009

Meillä on edessä uuden syöttuolin osto viimeistään kuin tuleva vauveli sitä tarvitsee. Äitiyslomalla on ollut hyvää aikaa tutustua melko laajaan syöttötuolivalikoimaan, jota netin ihmeellinen maailma tarjoilee. Olen rajannut löydökseni kolmeen vaihtoehtoon, jotka täyttävät syöttötuolille asettamani kriteerit:

 • Kestävä ja pitkäikäinen
 • Helposti puhdistettava
 • Yksinkertaisen tyylikäs ja kodin muuhun sisustukseen sopiva

Stokke: Tripp Trapp (valkoinen)

Tämä vaihtoehto tuskin esittelyjä kaipaa, sillä tällä Peter Opsvikin suunnittelemalla syöttötuolilla on jo klassikon asema ja tuhansia tyytyväsiä asiakkaita. Tripp Trapin ylivoimainen etu on sen pitkä käyttöikä. Ulkoasu ei omaan makuun ole kaikkein mieluisin, mutta ehkä tässä vaihtoehdossa käytännöllisyys menee kauneuden edelle.

tripptrapp

Brio: Grow (valkoinen)

Tässä Brion mallissa miellyttää eityisesti sen moderni ulkoasu. Kävin liikkeessä tutustumassa tähän malliin ja vaikutti tukevalta ja käytännölliseltä. Nahkajäljitelmää ja kromattua terästä materiaaliltaan oleva syöttötuoli olis myös helppo pitää puhtaana. Turvakaaren poistamalla tätäkin syöttötuolia voi käyttää aina 7-vuotiaaksi asti.

briogrow2

Concord: Spin (valkoinen)

Tähän vaihtoehtoon ihastuin heti ensisilmäyksellä. Se olisi meidän valkoisten keittiön kaappien ja rosteristen kodinkoneiden asuttamaan keittiöön kuin piste iin päälle. Tätä mallia ei vielä saa Suomesta, vaikka tulossa onkin. Plussaa tämä malli saa siitä, että sen saa kasattua pieneen pakettiin ja näin ollen kätevä ottaa myös matkalle mukaan. Näkemättä hieman epäilyttää tämän mallin tukevuus. Concord Spin ei myöskään olisi yhtä pitkäikäinen kuin yllä olevat vaihtoehdot.

spin_white_b

Tässä vielä lukijoidemme iloksi muutamia erikoisempia ja samalla melko tyyriitä syöttötuolimalleja.

oval-high-chair-lshop_tavo_high_chairbabygeared-shop_2038_82076239babygeared-shop_2038_61410968babygeared-shop_2035_57752862babygeared-shop_2039_16896195

Kuvat: www.brio.fi, www.stokke.com, www.sasima.fi, www.babygeared.com, www.kidfancies.com

8 Comments

 1. Vastaa

  maija78

  Stokke on kyllä numero yksi, mutta olen iskenyt silmäni kotimaiseen seimin rinki-syöttötuoliin. Onko kenelläkään kokemuksia siitä?

 2. Vastaa

  Marika

  Maija78, mä olen kanssa tuota Rinki-tuolia katsellut. 3v täyttävä esikoinen alkaa jo protestoida syöttötuoliaan vastaan, joten tuskinpa sekään enää loppuvuodesta käytössä, ja mielelläni kuopuksen kanssa jotain uutta kokeilisin, kun ruokapöytä sävyineenkin välissä vaihtui. Tuo rinki ainakin ihanan simppeli! Mielelläni mäkin kuulisin kokemuksia.

 3. Vastaa

  Emma

  Kiitos mielenkiintoisesta jutusta! Tuo Concord Spin vaikutta syötävän suloiselta. Mistähän sitä tulee saamaan? Alla olevissa kuvissa oli hauskan erilaisia tuoleja, jotenkin sitä tunnutaan jämähtäneen perinteiseen syöttötuolimalliin.

  1. Vastaa

   admin

   Hei Emma!

   Tuolia ei siis vielä saa Suomesta, mutta toivottavasti pian saa. Ilmoitellaan heti, kun saadaan lisätietoa.
   Värivaihtoehtoja ja lisätietoa saa maahantuojan sivuilta http://www.sasima.fi

 4. Vastaa

  Finette

  Meillä on Stokke, sama jo kolmannella lapsella ja onhan se tukeva ja toimiva, pitkäikäinen aina leikki-ikäiselle asti, mutta mua harmittaa vieläkin, että Armas ehti ostaa sen aikanaan kysymättä minun mielipidettä! 😮 En olis halunnut sitä, vaan Artekin klassikon valkoisena. Ja se harmittaa vieläkin. 😀

  Nuo teidän esittelemät uutuudetkin näyttää hienoilta ja Seimin Rinki-tuolissa on vähän samaa fiilistä kuin Artekissa. Siksi siitäkin diggaan.

 5. Vastaa

  kent

  Minunkaan silmiini tuo Stokke ei ole maailman kaunein, mutta niinpä vain niitä löytyy meiltäkin jopa kaksin kappalein. Käytännöllisyyttä en kuitenkaan voi moittia, joten tuolit ovat ja pysyvät – toistaiseksi. Syöttötuolitehtävänsä hoideltuaan en usko niiden siirtyvän muualle kotiimme. Brion Grow on minusta muotoilultaan todella kaunis, samoin tykkään Artekin syöttiksestä. Rinki sen sijaan ei ole minun makuuni.

 6. Vastaa

  lukija

  Mulla on seimin rinki tuolista vaan hyvää sanottavaa. Ennen kaikkea se on helppo puhdistaa, kun ei ole pinnanvälejä tms. kuten normaalissa syöttiksessä. Meillä lapsi istui siinä tosi ryhdikkäästi, kun muissa tuoleissa lököili. Esim. artekin tuolissa on paljon hankalampi istua. Ja ulkonäkö on plussaa 😉

  Ensin meille piti tulla tripp trapp, mutta kahden maanantaikappaleen jälkeen päätettiin unohtaa koko tuoli. Työnjälki oli todella viimeistelemätöntä ja tökeröä – puuttui laadunvalvonta (ainakin värillisiltä).

 7. Vastaa

  maija78

  Lukija: kiitos kommenteista, olen samaa mieltä kanssasi stokkesta. meillä on vihreä, ja jo kolmas takuun piikkiin vaihdettu, aina aan maali hilseilee. Eli rinki meille seuraavaksi,kiitos;)

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *