Valmiina hiihtolomaan

16/02/2010

reimaa1.jpg

reimaa1Jäljellä olevia koulupäiviä lasketaan sormin. Lomaan on enää hetki ja valkoiset mäet odottavat ainakin osaa perheestä. Rinnevarustus on suunnilleen valittu, mutta muistinko kaiken?

Rinteessä tuulee ja lumi kastelee, joten vaatteita pitäisi olla lämpimästi. Taukopaikalla ulkona tulee nopeasti kylmä, hississäkin alkaa kovalla tuulella helposti palella. Nakkikorilounaalla osa pitäisi helposti pystyä riisumaan.

Alle löytyy vanhimmalle pojalle tekninen kerros, viluisemmalle eskarilaiselle Ruskovillan villakerrasto. Väliin villaa tai fleeceä mittarilukeman mukaan ja päälle vedenpitävää toppaa. Päähän Myllymuksujen villakypärämyssyt ja kypärät laseineen. Käteen Reimatec+ -hanskat, joissa on pitkät kiristettävät varret.  Ja valmina!

Jos A) lapset laskettelisivat suunnilleen joka viikko tai B) kotihoidontukea alettaisiin ihan yhtäkkiä maksaa vaikka kymmenkertainen määrä, kipaisisin HaltiStoreen shopauttamaan pro-vaatteet. Vaatteissa on vaikka mitä mahtavia ominaisuuksia, mutta pelkkä takki maksaa 249,-

loma2loma1

loma4Keskieurooppalaista rinnemuotia söpöimmillään on Poivre Blanc, mutta Suomessa on ehkä kylmemmät ilmat ja kovempaa lunta, kuin mihin PB:t ovat varautuneet. Hinta ei ihan vastaa puhkikulumiseen kuluvaa aikaa ainakaan vähänkään isommalla skimbaajalla.

merinokypara_luonnonvalkoinen

Myllymuksujen kypärämyssyt toimivat kypärän alla mainiosti, tämä on lätkäkypärällä testattu jo monta kertaa. Myssykkä ei vaan saa olla yhtään liian iso, koska sitten se pyörii päässä ja valuu silmille. Puuvillaiset kommandopipot tuntuivat hikipäissä kastuessaan inhottavilta, joten ei ihme että villa miellyttää enemmän. Silkkikypärää en ole lapsilla vielä edes kokeillut.

Rinteessä meillä parhaiten isommilla toimivat Reimatecit. Housuissa on henkselit (jotka voi arkikäytössä irrottaa) ja lahkeissa vetoketjut ja lumipussit. Vyötärö on korkea ja suojaa hyvin selkää, taskuissa on vetoketjut ja niissä isot hanskoillakin käytettävät vetimet. Takin helmassakin on lumipussi, mutta vielä kaipaisin rinteessä lipputaskua hihaan. Haalari-ikäisillä Reima ei toimi, koska perus -teceissä ei ole lahkeissa monotilaa. Meillä lapset ovat niin isokokoisia ikäisikseen, että ei ole ollut ongelma löytää sopivia rinnevaatteita, mutta mistä löytyisi skimbailuun sopiva haalari pienemmälle mäkihirmulle?

loma3Kuvat:

Reima

Halti

Myllymuksut

Poivre Blanc

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

12 Comments

 1. Vastaa

  Misupai

  Hyvä aihe, ajankohtainen! Tuo pienten rinnehirmujen pukeminen onkin oma juttunsa, koska todellakin pienten puvuissa ei yleensä ole monotilaa, paitsi housuissa… MEillä on Reimatec-haalari, isojen mallia koossa 92 ja siinä on vetskarit levennysten kera. En ole vielä kokeillut rinnemonojen kanssa, kun ovat mummolassa, mutta uskoisin mahtuvan. Se ongelma on ajankohtaisempi ensi talvena, kun nyt ikää vasta 1v11kk… Mutta kiva olisi kuulla kokemuksia, koska ensi talven vaatetuksessa täytyy ottaa huomioon mahdolliset rinnetreenit…

 2. Vastaa

  Nina

  Ticketillä on olemassa skimbahaalari, en vaan tiedä onko Suomessa lainkaan myynnissä. Samoin Mololla. Sitten on se yksi ruotsalaismerkki, öö… mikä se nyt oli?

 3. Vastaa

  Nina

  Didriksons!

  Ja sitten se toinenkin ruotsalainen, Suomessa huonommin tunnettu.. *miettii, miettii*

 4. Vastaa

  Nina

  Ei se tuo ollut, joku vanhempi merkki (tai en mä tiedä kuinka vanha tuo on). Inkalla oli aikoinaan merkin puku. Kun muistaisi vaan minkä merkin… Mutta ei huono löytö tuokaan;)

 5. Vastaa

  Sari

  Oisko sitten Ketch? Sitähän ei ole enää, kun se… niin. Mitä sille tapahtui? Meilläkin on ollut yhdet housut.

 6. Vastaa

  Susan

  Hiihtolomaa odotellessa:-)
  Meillä on pienemmällä (3v) Molon kaksiosainen puku rinteessä, hyvin toimii (lahkeissa lumilukot menevät kevyesti mono päälle, housuosaa jotuu vähän venyttämään, mutta menee vielä päälle). Isommalla (9v) Ticketin laskettelutakki ja housut. Vanhempi laskee jo street:iä, joten tärkeänä ominaisuutena vedenpitävyyden lisäksi hänellä lumilukot (niin monta kertaa kun hän on “voltin” jälkeen pientareessa, itse en yhden kaatumisen jälkeen edes uskalla yrittää…). Silkkimyssy toimii isommalla hyvin kypärän alla, pienemmällä ruskovillan villamyssy.
  Mukavia rinnepäiviä kaikille!

 7. Vastaa

  Lizzy

  Meidän kahden ratalaskuhirmun pukemisesta on jo pari vuotta huolehtinut pääasiassa Polarn o Pyret. Vaatetta onkin kertynyt hurja määrä, sillä kahden ratalaskuillan päälle rinteessä ollaan usein myös viikonloppuna. Alle laitettavat lämpökerrastot on ostettu urheiluliikkeistä, mutta kaikki muut kerrokset PO.P.sta. Alukerraston päälle mukavan ohut microfleece-puku. Sen päälle tarvittaessa villapaita tai windstopper-fleece. Unohtamatta PO.P:n teknisiä sukkia ja hansikkaita. Toppahousujen lumilukot ovat sopivan kokoiset ja todella tiiviit. Suosittelen.

 8. Vastaa

  Salla

  Meillä on hyväksi havaittu didriksonin takki+housut, itse ostin viimevuonna alesta ja hintaa jäi jotain 70e.
  Hyvät heijastimet, lumilukot lahkeissa, hihansuissa, housuissa henkselit (irroitettavat) ja selkään tulee korkealle!
  Tää on toinen talvi kun on käytössä, ja vieläkään ei ole rikki vaikka eteläsuomen talvet on mitä on 😉

 9. Vastaa

  Finette

  Nyt ei tartte enää kauan odotella, JEE! ;D Haltin ystäville (pääkaupunkiseudulla asuville siis) suosittelen Lauttasaaren outlettia!

  1. Vastaa

   Laura

   Finette: hyvää hiihtolomaa teille! Taidattekin ihan oikeasti päästä suksille.

   Me vietetään tällä kertaa citylomaa, kivaa sekin. Luvassa on Gymileiriä, leffaretki, luistelua ym. kivaa.

   Tuo Halti-outlet onkin ihan meidän naapurissa, huippuhyvä kauppa! Seuraavaksi ostoslistalla sieltä juoksuvermettä.

 10. Vastaa

  Nina

  Sari, en tarkoittanut tuotakaan. Enkä ole enää edes varma onko ruotsalainen merkki. Pidetään silmät auki jos näkyisi rinteessä vinkkejä.

  Hyvää lomaa teillekin!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *