Valmiina kouluun?

05/08/2009

img_0220-768x1024.jpg

img_0220

 

Rasmus aloittaa koulun reilun viikon kuluttua ja äitiä jännittää, niin kuin varmaan muitakin ekaluokkalaisten äitejä. Mitenköhän pieni koululainen pärjää ja pysyvätkö ne reput, vaatteet ja muut tavarat tallessa.

Niin ja mitä kaikkea sinne kouluun oikein tarvitaankaan? Konkariäideiltä kaivataan vinkkejä!

 

 

img_1275

Housuja ja tossuja tarvitaan ainakin- ja paljon!

Parhaimmiksi housuiksi olemme todenneet Nova Starit . Pysyvät hyvin hoikkeliinin päällä, eikä resorihousujen kanssa tarvitse vyötä. Kestävät lisäksi uskomattoman hyvin käyttöä.

img_1286Tossut ovat housujen tavoin kulutustavaraa, niitä on oltava monta paria.

Kuvasta näkee hyvin, mitä tossuille käy; sanotaan noin kahden kuukauden käytön jälkeen.

Hamstrasin Tukholman aleista parit parit odottelemaan koulun alkua.

img_1281 Entäs mitä sitten tehdään, kun lapsi haluaa yläosien olevan mustia ja kuvallisia, äiti taas vähän hillitympää “preppy”-tyyliä, hmm…

No, itse olen kyllä antanut jo aikalailla periksi. Kyllä koulumaailma jännittää varmasti ilman äidin maun mukaan valittuja “epämukavia” vaatteitakin ihan tarpeeksi, joten Rasmus saa lähteä skeittihupparissaan ihan vapaasti. Spidermanissa kulkee raja, niitä ei ole, eikä tule.

img_1291

Nämä hahmopaidat sen sijaan ovat äidistäkin ihan kivoja:

Star Wars-paita H&M, länkkäri Gooey Brand.

img_1287 Lökäpöksytyyli siistiytyy kummasti simppelillä yläosalla. Näitä Gapin pitkähihaisia pikeitä saa iskä raahata seuraavalta Amerikan matkalta lisää, tosi kivoja.

Neulepaidat olen kaikki pakannut pois, niitä ei ole tullut ikinä kuumaveriköllä käytettyä.

 

img_1294 Päähineet kuuluvat kuulemma katoavien vaatekappaleiden listan kärkeen. Niitä täytyykin sitten varmasti hommata lisää.

Suosikkilippikset ovat koulutulokkaan mukana mökillä, ykkössuosikkina tällä hetkellä Zaran alesta löytynyt verkkolippis (kuva alla). Verkkolippikset ovatkin kuulemma tällä hetkellä se juttu.

Löysinkin yhden kuvan tämän hetken ykköslakista, joka löytyi Zaran alesta. Huippu hikipäälle!
Löysinkin yhden kuvan tämän hetken ykköslakista, joka löytyi Zaran alesta. Huippu hikipäälle!

Pyöräillä ei kouluun ainakaan meillä päin saa, mutta vapaa-ajalla fillaroidaan paljon. Kuvan kypärä on ihan oikeastikin pyöräilyyn tarkoitettu, vaikka näyttää skeittimalliselta.

Niin ja mitäs sinne pipon tai lippiksen alle kuuluu?  No, parturi on varattu koulun alkua edeltäväksi päiväksi. Tukkaa on kasvatettu mainoskuvausta varten melkein koko kesä ja sen on näköinenkin.

Hukkaamisasiasta vielä, olemme varautuneet siihen, että aika monta etsintäreissuja joudumme ekaluokan aikana koululle ja iltapäiväkerhoon tekemään. Jokaiseen vaatekappaleeseen on tarkoitus laittaa puhelinnumero nimen lisäksi, voi helpottaa löytymistä.

img_1296  Crocsien tyylikkyydestä voi olla monta mieltä, mutta koululaisen sisäkenkinä varmasti ovat vertaansa vailla.

Rasmukselle hankittiin mustat Caymanit tietenkin Star Wars-koristeilla. Tunnistaa sitten omansa kenkäpaljoudesta.

 

Käytetäänkö muuten nykyään kaikissa kouluissa sisäkenkiä?

ps. Repuista on pyydetty paljon juttua, mutta nyt täytyy nostaa kädet pystyyn ja todeta, että kivoista repuista on hirvittävän vaikea löytää kuvia.

Rasmus halusi ottaa koululaukukseen tutun eskarireppunsa, joka on Paul Frankin Small Paul-mallistosta. (Ei valitettavasti kuvaa, kun  reppu mökkeilee pojan kanssa.)

Repun metsästyksen aloittaisin ehkä urheilukaupoista ja klassikot kuten Eastpak taikka Po.p olisivat listalla ylimpänä.

By Laura

kahden pojan (s. 2002 ja 2008) ja tytön (2014) äiti. Kauneuden ammattilainen, joka nauttii kauniista asioista ympärillään.

10 Comments

 1. Vastaa

  rumbo

  Varmasti jännittää sekä äiskää että poikaa, äitiä varmaan enemmän. Kaikki menee kuitenkin hyvin ja noilla tamineilla on kyllä kiva aloittaa koulu.

  Meillä yksi Star Wars fani, joten mistä oot löytänyt Wars crocs-korut?

  1. Vastaa

   Laura

   Star Wars Jibbitzit löytyivät Crocsin omasta liikkeestä Kämpistä. Niitä oli vaikka mitä erilaisia. Mietin myös Yodaa ja muita hahmoja, nuo olivat kuitenkin ne selkeimmät.

 2. Vastaa

  Misupai

  Todellakin, nimi joka paikkaan!!! Penaaliin myös ja ihan mitä nyt ikinä sinne kouluun kantaa!!! Sitten open vinkkinä ja muisto omasta lapsuudesta, että jos kaikki vaatteet mitä aamulla kouluun lähti, ei tullut kotiin, piti mennä hakemaan, itse. Eipä muuten ollut parittomia villasukkia ja kadonneita vaatteita…

  SItten ostat vain kunnon kyniä läksykäyttöön eli niitä kirjakaupan HB-kovuuksisia (tai jos painaa kovaa, niin sitten kovempia ja toisinpäin), vaikka kolmiokyniä, jotka ovat hyviä käsialaharjoituksissa. Kunnon muovinen pyyhkäri, joka ei sotke. Merkkituotteet näissä jyrää, valitettavasti. Ne ihanat Batman-kynät ja muut sopii isommille läksyhommiinkin, mutta ekalla on syytä panostaa. Kotiin kantsii hommata kunnon sakset ellei ole jo, puuvärit ja tussit lisäksi. Kotitehtävissä on kaikenlaista värittämistä ja joskus voi tulla jotain leikkaa-liimaa-hommaa. Meillä on ainakin periaate, että koulusta annettuja värejä yms. ei tuoda kotiin. Sitä on joskus vanhempien vaikea ymmärtää. 🙂

  SItten talvella vaihtohanskaa ja sukkaa reppuun, niin ei sellainen märkäsukkahaju leviä joka paikkaan ja lapsella on kivempaa. Ja just tollasta helposti puettavaa ja riisuttavaa, mitä oletkin Rasmukselle valinnut.

  Sisäkengiksi nuo hienoudet on juuri passelit!! Ne on helppo tiputtaa jalasta pulpetin alle, mutta sitten taas nopea potkaista jalkaan ja helppo pestä jos tulee jotain kuvistuntisotkuja tms.

  Onnea matkaan! Se eka päivä kirpaisee enemmän vanhempia, kuin lasta, mutta kyyneleet on sallittu molemmille – ainakin mun ekaluokassa.

  1. Vastaa

   Laura

   Kiitos Misupai, tosi hyviä vinkkejä ja ihanaa kannustusta. Molempia tarvitaan 🙂 .

 3. Vastaa

  mami-75

  Harmi ettei noita Nova Stareja valmisteta isommille lapsille – vain kokoon 122 asti. Meillä kävivät pieneksi nuo sinänsä kivat housut jo eskarissa 🙁

  t. toinen koulunsa aloittavan pojan äippä

  1. Vastaa

   Laura

   Totta, ettei Nova Stareja tehdä isompia ja suuri harmi onkin. Rasmus on “onneksi” pienikokoinen ja mahtuu vielä kokoon 116.

 4. Vastaa

  viidenäiti

  Hihkaisin jo, että Nova Starit meillekin! Paitsi, että tuleva eskarilainen käyttää kokoa 128 🙁 Vinginoilla mennään.

  1. Vastaa

   Laura

   Nova Starin farkut on kyllä tosi reilua mitoitusta, joten melkein uskaltaisin luvata, että 122 riittäisi normaalisti kokoa 128 käyttävälle.
   Vinginot on supermakeita, samoin Imps & Elfsit.

 5. Vastaa

  Susan

  Meidän tokaluokkalainen ei suostu farkkuja laittamaan jalkaan muutoin kuin uhkaamalla ja silloinkin vain koulukuvaukseen. Olen hommannut vaikka kuinka monet, tiukat, löysät, vaaleat, tummat, leveät, kapeat, mikään ei kelpaa. Niillä ei voi kuulemma pelata jalista välitunnilla. Sama koskee kenkiä. Kaikki tennarit ja muut ihanuudet jää käyttämättöminä kaappiin ja poika kirmaisee kouluun lenkkareilla…Ainut vaatekauppa, missä hän suostuu käymään on urheilukauppa….Onneksi meidän pienempi herra (3-v) on pukeutumisen suhteen toistaiseksi monipuolisempi eikä valita (vielä). Joten isoveljen paremmat vermeet ehkä tulee käyttöön muutaman vuoden kuluttua.

 6. Vastaa

  Susan

  …piti vielä toivottamani iloista koulun alkua! Se on jännittävää molemmille. Näin tokaluokan alussa kouluun meno ei enää jännittänyt vaan poika odotti sitä innoissaan. Luokkakaverit kun ovat jo tuttuja. Mukavaa syksyä!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *