Varoitus! Voi aiheuttaa neulekärpäsen pureman

06/02/2010

lankapieni.jpg

lankapieni Georgia Walker on 12-vuotiaan Dakotan yksinhuoltaja ja oman lankakauppansa valtias. Hänen perheensä ovat lankakaupan perjantai-iltojen neulovat naiset: Anita, 70-vuotias supernainen, joka huolehtii Georigiasta kuin omasta tyttärestään, Peri, joka tietää trendit ja aikoo muotisuunnittelijaksi, Darwin, tiukka feministi, joka tekee väitöskirjaa neulomisesta vaikka ei pidä moisesta vanhanaikaisesta naisten harrastuksesta, ja Lucie, mestarineuloja, jolla on suuri salaisuus.

Joukko laajenee kun Georsian elämään palaa salaperäinen ja raivostuttava ystävä menneisyydestä ja James, Dakotan isä, joka ei ole koskaan edes nähnyt tytärtään.

Tapahtumien vyyhti on pehmeä, riipivä ja värikäs ja monta kertaa yllättävä. Varaudu nenäliinoilla.

lankatyttöToivoin kirjan jatko-osaa joululahjaksi ja toiveeni kuultiin. Tartuin siihen kiireesti, enkä juuri laskenut käsistäni. Vuosia on kulunut: Dakota on jo yliopisto-opiskelija, joka ei tiedä mitä elämällään tekisi. Vanhojen ystävysten elämänmuutokset tuovat tullessaan uusia käsityöprojekteja: hääpukuja ja vauvantossuja.

Kaikki on ennallaan ja kuitenkin aivan toisin. Jatko-osa solmii yhteen ensimmäisen osan irrallisia langanpäitä, mutta ei aivan niin kuin minä olisin halunnut.

Herkkua silti.

Kate Jacobs:

Pieni lankakauppa, 2007

Lankakaupan tyttö, 2009

Gummerus

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

2 Comments

  1. Vastaa

    Päivi*

    Tykkäsin ekasta, täytyy etsiä käsiin tuo jatko-osakin joskus!

  2. Vastaa

    Tiuttu

    Mä taas satuin kirjastossa törmäämään jatko-osaan ja lainasin sen kun olin kuullut tuosta ekasta hyvää, en siis ole sitä lukenut. Ei toiminut yksinään ainakaan meikäläiselle.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *