Vasikantanssi

23/02/2011

20054.jpg

20054Muutama vuosi sitten marketin alekorista poimittu DVD on ollut surkuhupaisan talvilomamme pelastus. (Asiaan liittyy mm. kylmä, muurahaisten valtaama vuokramökki, flunssan kaatamat aikuiset ja jäätyneet putket. Palaan kenties asiaan siinä vaiheessa kun pelkästään naurattaa…)

Kaikki neljä lasta ovat viihtyneet Vasikantanssin seurassa loistavasti. Vuonna 2004 kuvattu 12-osainen sarja on esitetty Ylellä ainakin kahteen kertaan, viimeksi noin vuosi sitten. Kirsti Mannisen käsikirjoittama ja Saara Cantellin ohjaama lastensarja perustuu Enni Mustosen (siis Kirsti Mannisen) samannimiseen romaaniin.

Äiti, Santtu, 8, ja Saara, 10, muuttavat kesän alussa kaupungista maalle vanhaan kyläkouluun. Kaupunkiin jäävät niin kaverit kuin kiusaajatkin. Äiti työskentelee kotona, isä on asunut Saksassa jo monta vuotta. Ihana kesä ja maaseutu tulvivat telkkarista olohuoneeseen niin huumaavina, että koko katraani on muuttamassa maalle mansikanpoimijoiksi. Muuten ei paikalla väliä, kunhan on laituri,  rantasauna, vene  ja kauppa-auto.


By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

3 Comments

 1. Vastaa

  m-k

  Mulla on tullut suorastaan tavaksi suositella kyseistä kirjaa erityisesti äänikirjana kotitöiden oheen. Suomen kesä tulvii sisään siitäkin aitona ja ärsyttämättömänä.

 2. Vastaa

  Miikkis

  Kiitos ihanasta vinkistä, Sari! Ja suurensuuri myötätuntohalaus mönkään menneistä lomasuunnitelmista…Me jaksetaan jo nauraa muutaman vuoden takaiselle lomalle, jolloin sukset saivat maata koskemattomina suksiboksissa koko perheen oksentaessa ja ripuloidessa. Askeettisissa mökkiolosuhteissa jokseenkin tuskallinen kokemus 🙂

 3. Vastaa

  Sari

  Kiitos Miikkis <3

  Ai kauhea, voin kuvitella. Nyt alkaa jo helpottaa täälläkin. Maanantaina töihin ja kesälomaa odottelemaan 🙂

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *