Vaunut ulkomailta?

06/06/2010

vaunut2.jpg
kuva: Huvitutti.net
kuva: Huvitutti.net

Viimevuosituhannen lopulla esikoistaan odottava perhe hankki lastenvaunut seuraavasti: Kävi katsomassa kaupungin molemmissa lastentarvikeliikkeissä molempia tarjolla olevia merkkejä, pohti pitkään ottaako nykyaikaiset yhdistelmät erikseen istumaosalla ja kopalla, vai säilytystiloja säästääkseen kuomurattaat kopalla. Sitten vain valittiin vuoden kivoin nalleruutukuosi ja rungon väri ja menopelit kyytiin.

Nyt netti on arkipäivää, ja vaunut rullaavat tullitta EU-maasta toiseen. Vaihtoehtoja on valtavasti ja hinnat vaihtelevat hurjasti. Postikuluja, pakkauskuluja, ei kuluja… Entä sitten tilaus? Kuuluuko pakettiin kaikki? Vai tilataanko koppa ja renkaat erikseen? Kankaatkin?? Ovatko vaunut samat kuin samanlaiset Suomessa myytävät vai onko esimerkiksi pakkasenkestävyydessä eroja? Aikamoinen viidakko samoiltavaksi.

Onnistuessaan nettiäiti saa hienot menopelit toivomassaan harvinaisessa värissä kotiovelle viikossa ja vielä säästää satasia. Jos huonosti käy, saa vain osan tilauksestaan kolmen kuukauden kuluttua eikä ikinä vastausta sähköposteihin. Tai ei edes osaa tilauksesta, vaan pelkän veloitusrivin luottokorttilaskulle.

phil-and-teds-vibe-buggy-stroller

Takuu on myös suuri kysymys. Suomalainen maahantuoja ei tietenkään voi olla vastuussa itse ulkomailta tilatuista/tuoduista rattaista, mutta myyjä voi takuun antaa. Jos vaunut joutuu lähettämään lähtömaahan korjattaviksi, saattaa aikaa ja rahaa kulua yllättävän paljon, ja odotusajaksikin tarvitaan jotkut rattaat. Tosin kaikki rattaat tuskin menevät mitenkään rikki.

Tilatako siis ulkomailta, vai maksaa vähän enemmän ja saada vaunut takuulla turvallisesti kotiin?

Kertokaa kokemuksianne! Arvomme tarinansa kertoneiden kesken MAHTAVAN YLLÄTYSPALKINNON!

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

56 Comments

 1. Vastaa

  pipsa

  Kahdet vaunut ollaan tilattu Saksasta nettikaupasta. Valinta,tilaus,maksu ja toimitus sujui loistvasti. Vaunut oli molemmilla kerroilla koti ovella viikossa kaikki osat ehjänä ja mukana. Vaunut kesti käytön ehjinä ja lähtivät molemmat uusille käyttäjilleenkin.
  Säästimme myös ison nipun seteleitä. Kolmannet (matkarattaat) ostimme paikallisesta lastentarvikkeita myyvästä liikkeestä ja 5kk käytön jälken vetelvät viimeisiään, pyörät heiluu, lukkojarru rikki ja natina kova. No kyllä me niillä pärjätään mitä enää tarvitaan:)

 2. Vastaa

  Annika

  Me ostimme ihan ensimmäiset vaunut suomesta, käytettynä. Seuraavat vaunut ostimme Muksutallista, emmekä tässä vaiheessa vielä olleet ajatelleetkaan tilaavamme ulkomailta.
  Saksalaista nettikauppaa käytimme vain, kun tilasimme adapterit turvakaukalolle, se tuli 20€ halvemmaksi.

  Vaunujen jälkeen ostimme rattaat Lastentarvikkeesta, tällöin olin lukenut paljon huonoja kokemuksia ulkomaisista nettikaupoista, rattaat tarvitsin pian, eikä ulkomailta tilaaminen tullut kysymykseen.

  Me olimme lähdössä matkalle Englantiin ja punnitsin vaihtoehtoa, että toisin sieltä mukanani Phil & Tedsit, koska siellä ne oli paljon halvemmat. Ostin sitten sellaiset käytettynä ebaystä, ne toimitettiin sukulaisten luo ja sain ne sieltä, toin suomeen mukanani. Mukaan tuli paljon extroja mm. sisarusistuin, makuupussi jne. Sain rattaat 250€:lla, kun samoista käytetyistä samoilla tai vastaavilla extroilla olisin suomessa joutunut maksamaan reilusti yli 500€.

 3. Vastaa

  nitta

  Meillä kaikki vaunut ja rattaat (yhteensä 5) ostettu Suomesta ja se on sopinut meille parhaiten. Ei vikoja eikä harmeja ja esim. uudet renkaatkin on löytynyt helposti. Rahaa on palanut kyllä, mutta sekään ei ole kamalasti harmittanut. Se, että noita menopelejä on noin monet onkin sitten toinen tarina…

 4. Vastaa

  Lila

  Meillä vaunut ja rattaat hankittu käytettynä ja uutena Suomesta.Emmaljungissa takuukin toimi, kun liitokset pettivät ja piti hitsata.Tyytyväinen olen ollut näin, ulkomailta tilaaminen arveluttaa.

 5. Vastaa

  Sanneli

  Kaikki menopelimme ollaan ostettu suomesta ja hyvin on pärjätty 🙂 Ulkomailtakin ollaan katseltu, mutta luottokorttia olisi aina tarvinnut joten katseluun on sitten jäänytkin. Eipä tuota luottokorttia rattaiden takia ole viitsinyt hommata. Vaikka olishan siitä tietty muutakin hyötyä..

 6. Vastaa

  Tanja

  Ostimme Bugikset ja Maxi Cosi-turvakaukalon vajaa vuosi sitten eräästä brittiläisestä nettikaupasta (Pramworld?), ja säästimme noin 15% hinnassa silloisen punnan kurssin mukaan.

  Rattaaseen tuli pieni vika. Meilitse yhteys myyjään. Pyysivät laittamaan valokuvan viasta. Parin päivän sisään ilmoittivat, että laittakaapa postitusosoite niin lähettävät uuden rungon. Tuli lähettipalveluna kotiovelle vajaassa viikossa.

  Olemme ostaneet myös lisäosia vaunuihin Ebaysta kaytettynä ja olleet enemmän kuin tyytyväisiä. Esimerkiksi tietyt aurinkovarjovärit ovat nyt loppu joka paikasta, mutta käytettynä niitä löytyy.

  En siis tämän perusteella voi kuin suositella ulkomailta tilaamista!

 7. Vastaa

  Vieras

  Meille on ostettu useammat rattaat Saksasta ja Hollannista sekä muutamat suomesta.
  Pakko todeta että takuuasiat hoituvat huomattavasti helpommin ja nopeammin ulkomailta ostetuissa rattaissa kuin kotimaasta ostetuissa =(

 8. Vastaa

  Kotiäitee

  Meillä on tilattu yhdet rattaat Briteistä, yhdet Saksasta ja yksi turvaistuin myös Saksasta.

  Alunperin ostimme Suomesta eräältä vähemmän tunnetulta vaunumerkiltä yhdistelmät. Yhdistelmät kuitenkin hajosivat alle kuukauden käytön jälkeen. Pyysimme uudet varaosat, mutta millon varaosta hukkuivat (?) postissa ja milloin tuli väärät osat. Viimein vaadimme kaupan purkua. Myyjä olisi hyvittänyt vain pienen hinnan ihan tuliteristä rattaista. Kuluttaja-asiamiehen kanssa asioituamme saimme lopulta rahat vaunuista takaisin.

  Tilasimme sitten Saksasta Gessleinin Futuret. Suomessa tuo peruspaketti (pehmeä kantokoppa, aurinkovarjo, “kesäpaketti” (= hyttysvekko ja aurinkolippa), jatkoperä ja jalkapeite). Suomessa vastaava paketti olisi maksanut pitkälle yli tonnin. Yli 300 € tuli säästöä. Myöhemmin samasta kaupasta tilasin vielä lisätarvikkeita rattaisiin (kova kantokoppa, tuolle ohuemmalle jalkapeitteelle käyvä jatkoperä ja hoitolaukku), joten meillä on oikea luksuspaketti. Kovassa käytössä joka päivä rattaat olleet eikä ikinä uskoisi ulkonäön perusteella kuinka paljon ajokilometrejä, bussin tavaratilassa olleita kilometrejä ja kuinka monia tunteja niissä on päikkäreitä nukuttu pihamaalla.

  Kummallakin kerralla Saksalaisen liikkeen kanssa asioidessa on tullut tavara perille ennen kuin arvioitu toimitusaika on kulunut umpeen. Asiointi on hyvin pelannut sähköpostin kautta. Kun tavara lähtenyt liikkeelle myyjän päästä, ilmoitus siitä tullut sähköpostiin. Ei ongelmia. Puolestaan erään suomalaisen kyseistä merkkiä myyvän liikkeen kanssa asioidessa jäi erittäin huono kuva. Liikaa posteja veloitettiin, tuote ei tullut sovitulla kuljetusmuodolla ja täysin huijauksen maku jäi. Onneksi toisessa tätä kyseistä merkkiä myyvässä liikkeessä olemme hyvää asiakaspalvelua saanut noiden lisätarvikkeiden suhteen.

  Viimeksi tilasimme Phil&tedsit englannista. Tuotteet saapui toimitusajan sisällä ja vaikka olikin hiukan kummastakin osapuolesta riippumattomia teknisiä ongelmia matkassa niin homma hyvin sujui. Olen huomannut toisinaan elektronilla maksaessani ulkomaisissa nettikaupoissa, että saattaa tulla ongelmia varmennuksen suhteen. Mutta uudemmalla yrityksellä homma siis sujui. Tuotteet tuli sovitusti kotiovesta sisään kannettuna ja jälleen vajaa 400€ säästöä.

  Olemme myös matkarattaat ostaneet Suomesta. Tunnettu merkki ja erittäin tunnettu lastentarvike ketju kysessä. Takuu ei ole pelannut tähänkään päivään mennessä, mutta itse sitten korjasimme nuo rattaat. Vuoden verran odottelimme takuukorjausta noille rattaille. Tuo itsetehty korjaus kyllä on pelannut, mutta todella paha maku kyseisista kaupoista jäi.

  Nyt tilaus on vetämässä Vibeihin lisäosien suhteen taas Saksasta. Ja lisäksi vanhemman lapsemme turvaistuin on ostettu Saksasta. Turvaistuimen olisimme saattaneet ostaakkin Suomesta, mutta kyseisessä liikkeessä ei suostuttu kunnolla edes sovittamaan istuinta autoon kiinni asti. Joten jälleen kerran mieluummin kannoimme sitten rahamme Saksaan kunnon asiakaspalvelun perässä.

  Minä olen työskennellyt asiakaspalvelutehtävissä vähittäismyyntialalla monta vuotta ja koulutuskin kyseiselle alalle on. Mieheni työskentelee parhaillaan asiakaspalvelutehtävissä ja työskennellyt myös monta vuotta. Kumpikin kummastelee meistä sitä, että mitenkä ihmeessä liikkeet noin huonosti asiakaspalvelevat ihmisiä. Tuntuu, etteivät kunnolla tunne tuotteitaan (useammassa paikassa esim. Vibeistä kuultiin suoranaista urbaanilegendaa tuotteen ominaisuuksista) ja minkäänlaista halua ei tunnu olevan tuotteiden myyntiin. Tyyliin tässä on tuote, katso itse ja tutki, että millainen se on ja ota tai jätä. Takuiden hoito on surkeaa ja hintataso Suomessa kallis. Tällöin mieluummin tosiaan etsin netistä käyttökokemukset ja ostan halvemmalla hinnalla muualta. Olen todellinen ulkomaan nettishoppailukonkari ja monia muitakin tuotteita on tullut ulkomailta ostettua. Lähes poikkeuksetta tähän asti hyvää asiakaspalvelua.

 9. Vastaa

  Mira

  Meillä on ollut yhteensä seitsemät rattaat kahdella lapsella käytössä ja kaikki on ostettu Suomesta. Suurimpana kynnyksenä ulkomailta tilaamiseen on juurikin ollut takuuasiat ja niiden selvittämiseen tarvittava kielitaito. Rahaa on kieltämättä mennyt, mutta osa rattaista on sentään myyty eteenpäin ennen seuraavien ostoa.

 10. Vastaa

  Johanna

  Kaikkien kolmen muksun yhteensä kuudet vaunut ja rattaat on ostettu Suomesta uutena. Helppous on ollut ratkaisuna Suomesta ostamiseen 🙂

 11. Vastaa

  maija78

  Minä vaunufriikki olen ostanut paikallisesta kaupasta, kotimaisesta nettihuutokaupasta, ulkomaisesta nettihuutokaupasta ja ulkomaisesta kaupasta, kaikki toimineet hyvin, kun on tiennyt mitä ostaa!

 12. Vastaa

  Johanna

  …sitten vain valittiin vuoden nätein nalleruutukuosi… Tälle repesin 😀

 13. Vastaa

  marika

  Minulla on nyt kuudennet rattaat käytössä. Rattaista yhdet on kotimaisesta nettikaupasta ja yhdet Stockalta muut ulkomailta, netistä ja matkoilta. Ongelmia ei netin kautta tilatessa ole ollut ja lisäosia kuten esim. pyörään laitettava kuljetusteline matkarattaille en ole aina Suomesta edes löytänyt. Olen myöskin ihan vaunufriikki mutta yritän nyt bugisten myötä rauhoittua ja keskittyä accessories osastoon 🙂

 14. Vastaa

  Niina

  Voisin harkita ulkomailta ostamista, jos on todella edullinen ja hyvä merkki. Muuten olen kyllä niin kärsimätön, että kun on tiedossa että vaunut pitää ostaa, niin nehän on saatava JUST, HETI ja SAMANTIEN 😀

 15. Vastaa

  Susanna

  Meillä tilattu Peg Peregon matkikset Saksasta samoin kuin turvaistuin autoon. Ostetaan muutenkin paljon kaikenlaista maailmalta, joten meille myös lastentarvikkeiden tilaaminen netistä on ihan luonnollinen valinta. Suomesta on ostettu lisäksi myös yhdet vaunut + turvakaukalo. Suomessa lähinnä tökkii hinta ja ainakin meidän kotikaupungissa huono valikoima. Vielä ei olla tormätty minkäänlaisiin ongelmiin nettitilausten yhteydessä. Yksi varaosa tarvittiin matkiksiin pari viikkoa sitten ja se tuli nopeasti Saksasta postilla.

  Nyt tarvittaisiin rattaat, mihin saisi pari muksua yhtä aikaa kyytiin ja niitä olen surffaillut netistä aika paljon. Valittavasta merkistä riippuu, tilaanko Englannista vai Suomesta.

 16. Vastaa

  Katja

  Odotusaikana kiertelimme muutamassa lastentarvikeliikkeessä ja tulimme siihen tulokseen, että hankimme Gessleinin yhdistelmät. Tarkoitus oli kuitenkin tilata ne saksasta, kun olisivat tulleet muutaman sata euroa halvemmaksi. Kysyimme vielä kuitenkin valmistajalta, että onko Suomessa myytävissä vaunuissa jotain erilaista, kun olimme tällaista juttua kuulleet ja kun hinnassa on niin hurja ero. Valmistaja ohjasi kysymyksemme eteenpäin maahantuojalle, jolla siis itsekin on lastentarvikeliike. Sain tältä maahantuojalta sellaisenkin läksytyksen, kuinka me itsekkäät ihmiset viemme leivän hänen suustaan ja Suomessa liiketilojen vuokratkin ovat niin paljon kalliimmat, että eivät he pysty kilpailemaan saksalaisille hinnoille. Aikamoista asiakaspalvelua! Ihan aiheellista kai sitä on ihmetellä moista hintaeroa..?
  Loppujen lopuksi kävi kuitenkin niin, että paikallisessa liikkeessä oli Brion Happyn edellisen vuoden malli alennuksessa ja me otimmekin sen, ihan erityylisen vaunun kuin oli tarkoitus.
  “Matkarattaat” eli Brion Racet ostimme Suomesta, mutta nettikaupasta, koska tuli siten 40 euroa halvemmaksi. Ulkomailta ostaminen tuntuu jotenkin arveluttavalta. Lähinnä kai pelkään että rahat viedään, mutta tuotetta ei tulekaan. Tai että onko tilauksessa nyt sitten kaikki tarvittava.

 17. Vastaa

  Heljä

  Meidän tuplat tuli Hollannista. Toimitus oli nopea ja saatiin vaunut ovelle asti. Meidän sadesuojassa oli pieniä reikiä, joista lähetettiin kuva mailitse. Viikon päästä tuli uusi sadesuoja. Hyvin siis toimi myös reklamointi netin kautta! Jos vielä joskus täytyy rattaat/vaunut ostaa niin ehdottomasti katson tarjonnan myös ulkomailta!

 18. Vastaa

  matomatal@

  Meilläkin on käyneet ainakin piipahtamassa “aika” monet ajopelit ja rimpula-matkarattaita ja Bugiksia lukuunottamatta kaikki on tilattu joko Saksasta tai Hollannista. Ekan lapsen ekat yhdistelmät (Gesslein) tilattiin aikoinaan Saksasta, samassa tilauksessa piti tulla myös turvakaukalo, vaan eipä sitä ikinä näkynyt eikä myöskään kuulunut. Ei kyllä veloitettu luottokortiltakaan, joten siinä mielessä ei hätää, mutta ihmetytti vaan kyseisen firman tapa ignoorata täysin asiakkaan useampi kysely aiheesta. No, vaunut tulivat ajallaan (=nopeasti) ja toimivat moitteettomasti kunnes oli aika myydä ne eteenpäin ja tilata Hollannista tuplarattaat. Siellä homma pelasi kuin rasvattu, vaunut oli kotiovella varmaan viikossa ja minkäänlaista ongelmaa ei ilmennyt. Yhdet Quinnytkin tilattiin (muistaakseni) Hollannista, mutta ne eivät vastanneetkaan tarpeitamme ja myin ne vauva-lehden kirpparilla vartissa:)

  Ekaa turvakaukalokokemusta lukuunottamatta vaunujen(kin) ostaminen ulkomaisista nettikaupoista on sujunut meillä todella hyvin ja rahaa on säästynyt aika pitkä sentti. Ja ne Bugabootkin saatiin aikoinaan tosi halvalla edesmenneen BamBamin loppuunmyynnistä;) Sitä paitsi onni onnettomuudessa oli se, että turvakaukalo ostettiinkin sitten suomalaisesta lastentarvikeliikkeestä autuaan tietämättömänä siitä, että tulevaisuudesas juuri se merkki ja malli sopiikin Bugiksiin adapterien avulla:)

 19. Vastaa

  nasu

  Me ostimme yhdistelmävaunut tamperelaisesta liikkeestä. Kalliiksi tuli ja luulimme, että sillä rahalla saisi myös laatua. Ensin huomattiin jo ennen vauvan syntymää kuomusta uupuvan ompeleita, saatiin kuomu vaihdettua. Vauva syntyi ja sitten alkoi purkua uuden kuomun ompeleet, nyt kuomu kävi takuuhuollossa. Sitten täytyikin käydä näyttämässä kärryjen runkoa ja taas vaihdettiin osaa. Takuuta kärryille oli kaksi vuotta ja takuuajan umpeuduttua purkui taas kuomun ompeleet (ne ompelin sitten itse). Ja vikaa löytyi myös näidenkin vikojen jälkeen…

  Takuuhuolto kyllä hoitui hyvin, mutta aika rasittavaa oli raahata kärryjä liikkeeseen. Ei kyllä olla samasta liikkeestä muuta ostettu tuon jälkeen, kun tuli liikaa käyntejä ikävissä merkeissä ja jäi kismittämään tuo hinta-laatusuhde.

 20. Vastaa

  Kirsi

  Me ollaan ostettu kahdet rattaat suomesta ja yhdet italialaisesta nettikaupasta. Ulkomailta tilatut rattaat oli kolmen päivän päästä oven takana (!) ja tulivat toista sataa halvemmaksi kuin vastaavat suomesta. Mitään vikaa rattaisiin ei ole onneksi ainakaan vielä tullut ja italialainen reklamaatioiden käsittely kokematta.

 21. Vastaa

  minna

  Meillä ensimmäiset ostettiin Suomesta- pääkaupungista, muka halvalla, no lisää tutkiessa varustelu olikin aika puutteellinen , hanki ei siis niin edulliseksi tullutkaan :/ Ajoihan ne asiansa hyvin, kunnes kakkonen ilmoitti tulostaan -> rattaisiin ei saanutkaan seisomalautaa, ei sisaristuinta… rattaat myyntiin ja uusia etsimään, samall myytiin matkarattaat ja kaukalo. Olinhan bongannut supersetin jossa kaikki nämä ominaisuudet natsaa yhteen. Tottakai tilasin ulkomailta (Englannista), edullista ja koko paketti samalla kotiovelle. No, mihinkään yhteydenottoihin ei vastattukaan koskaan, rahat meni mitään ei kuulunut. Suuri oli pettymys 2kuukautta, iso maha ja pieni lapsi – ei rattaita! Lopulta onneksi sain rahat takaisin luottoyhtiöltä ja seuraavaksi tilaus suuntasi Saksaan -> LOISTAVAA! Kuin ajatus tämä kävi, täydellinen paketti (kaukalo, rattaat ihan kaikilla herkuilla, ratasostoskassit, turvavyöistuin…) kannettiin minulle kotiin! Ja oli vielä halvempaa!! Entäs sitten : rattaiden työntöaisa rikki :/ onneksi kykeni lykkiä ja TADAA! takuuna uusi aisa hetkessä ovelle kannettuna, vanhaa ei tarvinnut palauttaa. Sitten 6kk jälkeen puhkesi rengas ja yllätykseksi suomalainen jälleenmyyjä ei suostunut ottaa kantaa, tuumasi vain että emme palvele, koska rattaat ei ole täältä! MITÄ!?! ja yhteys ulkomaille, josta sanottiin että ei, kyllä kuuluu palvella jokaista joka tämän merkin omistaa. Taas oli rengas hetkessä oven takana ja helpottamassa elämää. Takuutouhu loistavaa!! Kaverille kanssa -> sai saman setin paitsi turvavyöistuimen hetkessä meidän ovelle kannettuna ja minä sain lisäosana kaukalon adapterin. Suomesta ostin aiemmin jo sitterin keinujalakset, jota kaduin heti kun liikkeen nainen kieltäytyikin palvelemasta minua (kallis liike ja vielä valikoi asiakkaansa, puhumattakaan siitä kuinka töykeästi!) .
  Saksasta sain loistavaa palvelua, minua muistettiin usein sähköpostilla ja minä tietysti muistin kauniisti kiittää joka kerta! sieltä vastakin tulee meille tarpeet -> pian tarvitaan toinen turvavyöistuin, ehkä lisävarusteita kaverille… sieltähän meille majoittui myös pyöräkärry, tosin eri kautta, mutta yhtä mainiolla palvelulla 🙂
  Suomesta löytyi myös ihanaa palvelua, soitin kiireessä itselle matkarattaita, mutta ei, en kyllä osta pinkkiä pojalle – ainut väri jota en pojalle sovella! Tämä ihana nainenpas tuumasi että kyllähän me sinulle tilataan oikea väri ja niin ajoin viikkoa myöhemmin 200kilsaa ne noutamaan (ei syyttä näin kauas, samalla pääsin rakkaan ystäväni kanssa jouluostoille loistavaan kaupunkiin!) Ja hei näin ihana liike ja hienoa palvelua ->sehän palkitaan! Mukaan lähti monta arvokasta joululahjaa! Mainittakoon vielä, että hyvää mainetta kantaneesta lastentarvikeliikkeestä täällä Suomessa vastattiin puhelimessa kysymyksiin – niin, vastattiinko? EI! Mitä sain kuulla luurista, no sen että on kova kiire ei joutaisi puhelimessa seistä ja todenteolla sain kuulla kuinka tämä myyjätär osaa kiroilla! Meinaan lopulta lähti katsomaan paljon liikkeessä maksaa tietyt rattaat, luuri pöydälle ja kova kiroaminen että kaikkea kanssa, ei nyt joutaisi (myyjättären nopeasta paluusta ja liikeen pienen pinta-alan tuntien rattaiden luona käyminen ei voinut kiireenkään keskellä olla ylivoimaista). Tuumasimpa myyjättärelle että eipä tarvitse näin kauniin asiakaspalvelun jälkeen lähteä 100kilsaa ajamaan rattaiden perässä, sama mitä maksaa ostan muualta, enkä ole sen koommin liikkeeseen astunut, eikä ole tuttavanikaan! Sähköposti lähti palautteena, mutta kuinkas ollakaan, sama nainenhan senkin käsitteli – erittäin turhauttavaa!!

  Eli vinkkinä Suomen myyjille – asiakaspalvelu on kaiken A ja O!

 22. Vastaa

  Salla

  Kaikki ostettu Suomesta..ja oltu kyllä tyytyväisiä :).

 23. Vastaa

  Myrmeli

  Meidän vaunut ja muut tarvikkeet on ostettu Suomesta. Ulkomailta ollaan etsitty netistä, mutta itse tilaaminen on tuntunut jotenkin hankalalle ja takuuasiat mietityttää. Nyt tarkoituksena on ostaa USA:sta Phil&tedsit ja tuoda tullessame Suomeen. Hintaero on merkittävä.

  Eipä sitä Suomestakaan saa aina laatua. Meidän Britaxin kaukalo vaihdettiin neljä kertaa alta vuodessa uuteen. Meni hieman usko merkkiin, kun aina sama vika alkoi uudestaan. Ilmeisesti kaikki kaukalot olivat virheellisestä erästä :/ Eli eipä se Suomesta ostaminenkaan ole laadun tae.

 24. Vastaa

  Hanna

  Ostimme vaunut netistä, saksalaisesta lastentarvikekaupasta. Säästimme huiman paljon rahaa ja vaunut tulivat nopeasti kotiovelle saakka! Kyseinen vaunumalli oli sellainen, jota ei saanut Suomessa kovinkaan monesta paikasta, ja jos saikin, tilausaika oli pitkä.

  Kannatan ehdottomasti netin kautta tilaamista, se on niin helppoa, halpaa ja näppärää. Suomessa lastentarvikeliikkeet vetävät vaunuista tajuttomat katteet, tarjoukset ovat huonoja, palvelu ja asiantuntemus valitettavan usein mitä sattuu. Toki jos mielessä on jokin sellainen merkki, jota ei ulkomaisista kaupoista saa tai on siellä samoissa hinnoissa, voin sitten hankkia kiesit ihan tavalliseen tapaan liikkeestä. Olen mm. yhdet Oran kuomurattaat ostanut näin.

  Yleisesti ottaen minusta kannattaa nähdä vaivaa ja vertailla hintoja. Itse säästimme melkein 400 euroa vaunupaketissa, kun tilasimme Saksasta!

 25. Vastaa

  Mervi

  Vaunut ostettiin aikoinaan lahjakortilla Suomesta mutta Saksasta olen tilannut kaksi turvaistuinta ja yhdet Quinnyn Zapit. Eka istuin viipyi matkalla 5 kk (eivät saaneet haluamaani väriä tehtaalta) ja silloin tuskailin ko. liikkeen kanssa kun eivät oma-aloitteisesti infonneet mitenkään viivytyksistä. Samasta paikasta tilasin kuitenkin myöhemmin zapit ja nyt viimeiseksi kaukalon telakan kera ja nämä molemmat tulivat kotiin viikossa. Säästö on niin huomattava ja ostaminen helppoa (klik klik 🙂 ) että alun vastoinkäymiset eivät hidastaneet.

 26. Vastaa

  Seidi

  Minä olen tilannut sekä ulkomailta (Saksasta) että Suomesta. Molemmissa on kaikki sujunut ok. Takuuasioita en ole joutunut hoitamaan ulkomaille. Suomessa kerran, ja se toimi ihan ok (Stockmann).
  Itselläni ei ole luottokorttia, ihan Visa Electronilla olen tilaillut vaikka olisikin vaadittu luottokortti.
  En pelkää tilata ulkomailta kun kaikki on aina sujunut hyvin, ja ihan helppoakin se on jos vaan on ottanut asioista selvää ja tietää mitä on tilaamassa 🙂

 27. Vastaa

  saaga

  Ensimmäiset rattaat esikoisellemme hankimme pitkän käden väännön päätyttyä lopulta kotomaasta käytettynä – sain juuri ne vaunut niillä ominaisuuksilla millä halusin ja paljonpaljon halvemmin, mutta turhamainen minä nosti silti päätään ja kitisi vaunujen väristä.

  Kun vaunut kävivät turhan pieneksi, emmekä enää tarvinneet yhdistelmiämme, tuli kevyiden työntörattaiden ostoaika. Silloin pidin pääni ja hankimme naapurikaupungin Lastentarvikkeesta ihanan tyttömäiset Scooterit – niitä on ilo työnnellä =D.

  Kyseisestä Lastentarvikkeesta olemme tehneet muutkin suuremmat hankintamme (autoon turvaistuimet yms.) loistavan palvelun ja ihanan myyjän takia!

 28. Vastaa

  Kati

  Ekat vaunut ostettiin paikalliselta Punaisen Ristin kirpparilta (Brio kombi). Olin niin onnellinen löytäessäni yhdet vaunut jossa ei ollut tummansinistä eikä nallekarhuja että en edes huomannut että jarrut puuttuivat :-). Jarrujen suhteen saatiin sitten hyvää palvelua paikallisesta lastentavaraliikkeestä. Nämä rattaat ovat edelleen käytössä viiden vuoden jälkeen ja olen edelleen tyytyväinen valintaani.

  Toiset ostettiin isommasta lastentavaraliikkeestä. Palvelu ei ehkä ollut parasta mahdollista mutta vaunut on edelleen käytössä, tällä kertaa perheen kolmannelle lapselle.

  Kun perheen toinen lapsi syntyi meillä oli lyhyen aikaa käytössä kirpparilta ostetut Emmaljungan sisarusvaunut. Mutta eihän niillä pystynyt kun metsäteillä liikkumaan joten päätimme tilata P&T-vaunut Englannista (silloin P&T ei ollut vielä rajoittanut myyntiä). Joka ikinen yksityiskohta kaupoista meni nappiin ja vaunut tuotiin keittiöön asti viikon sisällä. Meillä on käynyt tuuri koska vaunuihin ei ole tullut vikoja jotka pitäisi korjauttaa muualla vaikka niitä on käytetty lähes joka päivä yli 2 1/2 vuoden ajan.

  Kävin keväällä lastentarvikeliikkeessä katsomassta eri vaihtoehtoja ja totesin että mikään ei vedä vertoja meidän omille <3.

 29. Vastaa

  Susanna

  Meillä on kolme lasta ja neljäs tulossa ja useampia vaunuja ja rattaita on ehditty käyttämään matkan varrella. Suomesta olemme ostaneet yhdet Briot, kolmet Emmaljungat ja yhdet Gracon matkarattaat. Nyt tuli tarve ostaa Phil&Tedsit ja päädyimme tilaamaan ne Englannista huomattavan hintaeron vuoksi. Netistä lueskelin muiden kokemuksia ja päädyimme tilaamaan luottokortilla Snowflakesista Vibet sisaristumella. Paketti tuli UPSin kyydissä kotiin viikossa ja lähetystä pystyi koko ajan seuraamaan kaupan antamalla koodilla. Mitään moittimista ei ollut palvelussa, vaan kaikki toimi hyvin ja nopeasti. Takuuasioita en ole joutunut hoitamaan minkään rattaiden kohdalla, toivottavasti en myöskään näiden uusimpien.

 30. Vastaa

  Beniza

  Me tilasimme Saksasta Hartanin vaunut ja samalla myös Maxicosin turvakaukalon. Vaunut olisivat tulleet jotain satoja euroja kalliimmaksi jos olisimme tilanneet suomalaisen välittäjäliikkeen kautta – kaukalokin taisi tulla edullisemmaksi. Vaunujen toimitus kesti ehkä kuukauden, mutta olimme varautuneet siihen että voi joutua odottamaan hetken ja tilasimme ajoissa ennen vauvan syntymää. Sekä vaunut että kaukalo loistokunnossa paketista poimittaessa, ei mitään moitittavaa! Hyvä palvelu oli! Voisin ehdottomasti tilata toistekin 🙂

 31. Vastaa

  Penni

  Minä olen tilannut niin turvaistuimia kuin vaunujakin ulkomailta ja aina on homma pelannut loistavasti

 32. Vastaa

  Jonna

  Esikoisen yhdistelmävaunut ja turvakaukalon tilasin Saksasta nettikaupasta. Laskin, että säästöä tuli noin 400-500 euroa joten se kannatti. Pieni mutka tuli kuitenkin kaukaklon telakan kanssa matkaan, kun Saksasta saapui telakka ilman easyfix kiinnikkeitä… Onneksi sähköposti kulki ja kun aikansa kuljetusfirman miehet ravasivat ovella, ensin tuoden pakkausmateriaalit ja sitten telakan haussa niin oikeakin saatiin perille. Telakka olisi kuulemma itse pitänyt kuljettaa postitettavaksi, mutta kieltäydyin kunniasta ollessani viimeisillä viikoilla raskaana.

 33. Vastaa

  Monalisa

  Meillä on neljät rattaat ja niistä kahdet on tilattu Saksasta ja yhdet Hollannista. Kunnot ns. hyökkäysvaunut on ostettu ihan täältä kotomaasta tolla ensimmäisellä kuvaillulla tyylillä. Meillä on takuu asia pelanneet hienosti kaikkien kärryjen kanssa riippumatta mistä on ostetu. Hollannista tilatuista tuplista oli pyörä heti sökö ja postissa saatiin tarvittavat osat. Kuva vaan piti lähettää ja osat olivat täällä muutamassa päivässä! Eli jatkossakin tilataan sieltä mistä halvimmalla kätevimmin saadaan!

 34. Vastaa

  Sanna

  Itse tilasin aikoinaan Gracon matkarattaat Saksasta ja niitä sai kyllä odotella kolmatta kuukautta. Aina luvattiin sähköpostilla jotain, mikä ei sitten pitänytkään paikkaansa. Jos sähköpostiin edes vastattiin. No, loppu hyvin kaikki hyvin. Matkikset tulivat ja kolmen vuoden jälkeen sain ne myytyä kalliimmalla kuin mitä itse olin maksanut.
  Suomalaisista liikkeistä minullekin tulee ensimmäisenä mieleen töykeä palvelu, siinä olisi paljon petrattavaa! Tuplat olen Suomesta ostanut ja liikkeessä kysyin, miten rattaisiin kiinnitetään vaunukoppa. Myyjä suostui näyttämään sen vain, jos aion myös ostaa vaunut. Ei sitä viitsi turhaan nähdä vaivaa…

 35. Vastaa

  Johanna

  Yhdet yhdistelmät ja yhdet matkarattaat on ostettu kotimaasta, paikkakunnan omasta liikkeestä. Valitsimme edellisen kauden värivalikoimasta – olivat siten samanhintaiset kuin mitä olisimme ulkomailta saaneet uuden kaudenvärin. Vaunista meni yksi pikku osa rikki ja saimme uuden tilalle heti, kun kävimme liikkessä. Periaatteeni on, että palvelut pysyvät lähellä, kun niitä käytettään.

 36. Vastaa

  Ulriikka

  Ensimmäiset Brion yhdistelmät ostimme nelisen vuotta sitten Suomesta. Niihin tulleiden vikojen kanssa on ollut jonkin verran säätöä. Mikä tahansa kauppa ei ole varaosia myynyt vaan kuitin kanssa on pitänyt mennä anelemaan sietä kaupasta, mistä alunperin ostettu. Eihän kukaan autonkaan varaosia osta samasta kaupasta kuin autoa?
  Phil&Tedsit tilasimme netin kautta Saksasta ilman ongelmia. Suomesta ei silloin kyseisiä rattaita tainnut vielä saadakaan. Työntöaisa oli rikkoutunut matkalla, mutta uusi saatiin ongelmitta, kun ilmoitin asiasta sähköpostitse. Voin siis suositella netistä ulkomailta tilaamista, vaikka olen kyllä kuullut negatiivisiakin kokemuksia ystäväpiirissäni.

 37. Vastaa

  MrsAgatha

  Mä olen kaikki rattaat tilannut/ostanut paikan päältä ihan Suomesta.
  Saksasta katselin yksiä rattaita alesta joita ei Suomesta saanut mutta en sitten heti tilannut ja olivat loppuneet kun palasin asiaan… Harmittaa vieläkin!

 38. Vastaa

  Kati

  Meillä on ollut yhteensä 6 rattaat, joista kolmet on tilattu ulkomailta. Tilaamme netistä/ulkomailta tavaraa muutenkin, joten siinä ei ole meille mitään uutta tai outoa.

  Ensimmäiset rattaat (Gesslein) tilasimme Saksasta. Säästimme 300 euroa, ja kaikki sujui täysin ongelmitta. Rattaat tulivat huomattavasti luvattua nopeammin – ja ehjinä – perille. Takuuasiat toimivat myös hyvin; jos rattaissa olisi ollut jokin vika, siitä otetaan kuva, ja uusi osa lähtee samantien matkaan. Nämä rattaat ovat meillä nyt kolmannen lapsen kanssa edelleen käytössä ja pientä kankaan kulumaa lukuunottamatta ovat vielä melkein kuin uudet! Ei voi muuta kuin kehua sekä tuotemerkkiä että kyseistä nettikauppaa. 🙂

  Toisen lapsemme syntymän jälkeen tilasimme tuplarattaat Englannista. Silloinkin kaikki sujui kuin rasvattu, eikä mitään valittamista ollut. Kyseisiä rattaita ei Suomesta ollut edes saatavilla, joten hinnan säästöä ei suoraan voinut laskea, mutta edulliset olivat kyllä muihin Suomessa myytäviin nähden. Näille rattaille meillä osoittautui olevan aika pian kuitenkin hyvin vähän käyttöä, joten vuoden satunnaisen käytön jälkeen myin rattaat voitolla eteenpäin! 😀

  Viimeisimpänä tilasimme Hollannista Bugikset (Bee), ja myös tällä kertaa olimme tyytyväisiä sekä hintaan että toimitukseen. Itse rattaissa ei myöskään ole muuta kuin kehumista.

  Hassua kyllä, juuri Suomesta – liikkeessä asioiden – hankitut rattaat (ABC, Koelstra, Graco) ovat kaikki olleet syystä tai toisesta virhe-ostoksia. Nämä rattaat olisivat toki olleet meille huonot myös ulkomailta tilattuina, vaikka hinnassa olisimmekin saattaneet säästää. Mutta yleisesti ottaen meille ilmeisesti tuo nettishoppailu toimii paremmin! 😀 Sen olen huomannut Suomen liikkeissä asioidessa, että Lastentarvikeliikkeiden palvelutasossa on huimia eroja!

 39. Vastaa

  RvaHoo

  Heissan,

  olisiko mahdollista laittaa hyväksi havaittujen ulkomaisten nettikauppojen osoitteita tänne?

  Itse olen ostanut yhdistelmät alesta Stockalta ja niistä meni eräällä lennolla jarrut rikki. Lentoyhtiö antoi listan korjauspaikoista ja saimme jarrut korjattua nopeasti. Ei siis valittamista.

  Mikäli perhekokomme tästä kasvaa, minua kiinnostaisi Phil&Tedsit ja olen ymmärtänyt, että niissä on suuriakin hintaeroja kotimaan ja ulkomaan välillä. Olen kuullut myös, että Englannissa on jokin epäilyttävä nettikauppa, joten näitä haluaisi tietysti vältetellä.

 40. Vastaa

  Toukan äiti

  Me tilattiin Toukalle Gessleinin vaunut Saksasta. Kiertelimme ensin kauppoja täällä pääkaupunkiseudulla tutustuen eri merkkeihin ja malleihin. Gessleinin Futuret tuntui meille parhaimmilta. Tehtiin sitten hintavertailua ja huomattiin, että postikuluineenkin vaunut tulee Saksasta tilattuna melkein 200€ halvemmaksi, joten tilaus laitettiin sisään. Aikansahan siinä kesti, kun tämän merkin vaunuja ei tehdä varastoon vaan myytyjen vaunujen mukaan, mutta eräänä aamuna soitti postimies ovikelloa ja vaunut ilmestyivät meille. Postikulut olivat muistaakseni 40€ ja niihin siis kuului kotiinkuljetus, mitä emme tilatessa edes tienneet. Ei paha hinta mielestäni 🙂

  Ulkomailta tilaaminen ei mietityttänyt kummemmin, koska tilaamme niin paljon tavaraa muutenkin netistä ja ulkomailta. Mies osaa myös saksaa sujuvasti, joten mahdollisista ongelmatilanteetkaan ei olisi hankaloituneet kieliongelmien takia.

 41. Vastaa

  Katri

  Ensimmäinen lapsemme syntyi 1993 ja vaunukauppoja ei kovin montaa ollut, joten meille tuli Emmaljungan yhdistelmät. Seuraava lapsi syntyi 1994 ja hänelle hankittiin tummansini-ruudulliset Brion yhdistelmät, kun Emmaljungat myin pois kun niistä en ison koon vuoksi pitänyt. Vaihtoehtoja 90-luvun alkupuoliskolla ei kauheasti ollut. Matkarattaina palvelivat pitkään Stockkalta ostetut Chiccon sattarit, oli tosi kestävät. Ja kahdella pienellä oli myös “kaksostenrattaat”, missä istuivat kuin junassa perättäin ja noita oli tosi hankala liikuttaa missään…
  Vuonna 2005 syntyneelle valikoimaa olikin sitten jo enemmän, ekat vaunut ostettiin Suomesta, matkarattaat tilasin Saksasta ja sitten myin ekat vaunut pois ja tilasin tilalle Hollannista Easy Walkerit. Kummankaan ulkomaan tilauksen kanssa ei ollut mitään ongelmaa.
  Nyt nuorimmaiselle tilasin talvella Briteistä Bugaboot, hyvin toimi ja vaunut tulivat sovittuna ajankohtana. Säästin ostamalla vaunut lisävarusteineen ja turvakaukalon pakettina noin 200-300 euroa verrattuna Suomen hintaan. Ja Bugiksethan rekisteröidään suoraan Bugaboon omilla sivuilla, joten uskoisin takuunkin tarvittaessa toimivan moitteetta. Nyt on etsinnässä vielä matkarattaat syksyn lentoreissuja varten, ja luultavasti tilaan ne myös netin kautta.
  Joten ulkomailta tilaaminen ei kauheasti mietitytä, veroja ei mene kun ostaa EU:n alueelta ja sen verran on kielitaitoa, että kauppaa voi käydä englanniksi, ranskaksi, saksaksi tai pohjoismaisilla kielillä. Ebaysta löytää Bugiin hyvin lisäosia edullisesti.

 42. Vastaa

  Finn

  Tilasimme matkarattaat Saksasta, koska ne maksoivat yli 50 euroa vähemmän kuin Suomessa. Puolentoista vuoden käytön jälkeen rattaiden runko meni rikki. Laitoin meiliä myyjälle, vaikkei minulla ollut enää tilausvahvistusta tai muuta tositettakaan tallessa.

  He lähettivät kuljetusfirman hakemaan rungon tehtaalle ja uuden rungon saimme noin reilun kuukauden kuluttua.

  Uskomattoman upeasti meni, vaikka olenkin vähän epäillyt, miten ulkomaisen kaupan kanssa ongelmatilanteissa sujuu. Aiemmin olimme saaneet uudet adapterit matkarattaisiin ihan vain myös lähettämällä sähköpostia viasta.

 43. Vastaa

  Libby

  Meillä ei toistaiseksi ole ollut tarvetta kuin kaksille kulkupeleille, ja sekä yhdistelmät että matkikset on hankittu paikallisista lastentarvikeliikkeistä. Nyt reilut 3v palvelleet Gracon halpis-matkikset alkavat olla tiensä päässä ja pitäisi ostaa uudet – en ole vielä päättänyt tilatako netistä vai käydäkö taas ihan vaan kaupassa. Kauppaa kyllä puoltaa se, että siellä pääsee itse testaamaan, mahtuuko ne kapistukset todellisuudessa kirpun kokoisen autoni takaluukkuun vai ei. Se kun on yllättäen suht tärkeä kriteeri tässä ostoksessa. 🙂

 44. Vastaa

  Oliviah

  Ensimmäisen lapselle tilasin yhdistelmät suomalaisesta nettikaupasta. Vaunuja kasatessa huomasin, ettei runko lukitu kasaan toiselta puolelta. Kauppias lupasi uuden rungon, jonka toimitus viipyi ja viipyi. Lisäviivästyksestä ei ilmoitettu mitään, vaan itse sai kysellä kymmeniä kertoja. Lopulta uusi runko sitten saapui hiukan ennen vauvaa. Onneksi vaunuissa ei ilmennyt muuta takuuhuollon tarvetta. Epäilen, että vaunut hajosivat postin reilumman puoleisessa käsittelyssä, ainakin kotiin paketin tuonut jakaja pyöritti pakettia pitkin pihaa, kun ei saanut sitä kannettua.
  Nykyiset rattaat ja vaunut tulevalle vauvalle on ostettu lähikaupungin liikkeestä. Saksasta vastaavat menopelit olisi löytynyt n. 150 € halvemmalla, mutta ensimmäinen kokemus nettitilauksen toimituksesta ei kyllä innostanut tilaamaan vielä kauempaa.

 45. Vastaa

  maria sa

  Meille ensimmäiset Teutonia yhdistelmät tuli tilattua Saksasta. Aikoinaan kun tuo hintaero oli aika valtava. Uudet maksoi kaikkine hilkkeineen 500€ Saksassa ja meillä ne olisi maksanut 800€ ja tuohon hintaan sisältyi postituskulut Suomeen. No puolivuotta ne kesti ja rungon sisältä petti/katkesi osa minkä jälkeen runko oli käyttökelvoton ja se osa oli sellainen mitä ei voi vaihtaa. Se osa oli tappi mikä oli rungon sisällä ja lukitsi rungon kiinni. Otimme valokuvia ja videokuvaakin viasta. Takuuasioihin ei aluksi kukaan vastannut mitään. Onneksi veljeni sattui silloin olemaan jatkuvasti työmatkalla Saksassa ja hän sitten soitti kyseiseen yritykseen ja vasta kolmannella soitolla, kun hän joutui jo uhkaamaan Saksan oikeuslaitoksella, niin homma lähti rullaamaan ja lähettivät meille pienellä viiveellä uuden rungon. Loppupeleissä jouduimme ostamaan uudet rattaat kun kyseisellä rungolla ei enää lasta voinut lykkiä ja jäi aika huono maku kyseisestä nettikaupasta. Kauppa oli http://www.pingpong-online.com/ .

  Sen jälkeen olenkin ostanut Suomesta rattaat ihan vaan sen takia, että jos tulee ongelmia, niin helpompi hoitaa Suomessa ja lisäksi olen kokenut, että jos minun pitää mennä kauppaan rattaita testaamaan ja ihmettelemään, niin silloin minun kuuluu ostaa ne siltä kaupalta joka tarjoaa minulle tämän “hypistely” palvelun 🙂

  Nyt viimeisimmät yhdistelmät tulevalle vauvalle tilasin kyllä taas Saksasta (kylläkin eri kaupasta kuin ensimmäisellä kerralla) 🙂 Oli sen verran edulliset, joten vedin riskillä ja tilasin edes näkemättä/testaamatta rattaita luonnossa.

  Yleisesti ottaen ulkolaisista nettikaupoista tilaamiset on sujunut paremmin kuin loistavasti, joten olen avoin tilaamaan tarvitsemani ihan mistä vain! 🙂

 46. Vastaa

  tiutiu

  Meille tuli 2008 Saksasta Gesslainin Futuret. Tilaaminen oli helppoa ja vaunut tulivat paljon nopeammin kuin luvattiin. Kaikki tilauksessa oli kunnossa, upeat vaunut saimme!! Ja monta sataa halvemmalla, kuin vastaavat kotimaasta. Ja Gessuja myyvässä kotimaisessa liikkeessä ei olisi ollut haluamaani kuosia valmiina, eli hekin olisivat joutuneet tilaamaan ne Saksasta. Toimitusaika oli vaan monta viikkoa pidempi, kuin itse tilattuna… Oli tosi vaikea valita, tilaako itse halvemmalla &nopeammin vai kalliimmat hitaammalla toimituksella… 😉
  Meillä ei ole ollut syytä käyttää takuuta, vaunut ovat toimineet oikein hyvin.

  Kaverit tilasivat viime vuonna esimerkkiämme seuraten samanlaiset Gessut Saksasta. Sama juttu kuin meillä, nopea toimitus ja kotiin kannettuna. Heillä tuli toiseen takarenkaaseen jotain häikkää, mutta ihan englanniksi sähköpostia lähettämällä he saivat uuden renkaan takuuseen. Renkaan saaminen kesti kyllä useamman viikon, mutta ei siellä kukaan käynyt mitenkään valittamaan takuusta tms.

  Kyllä meille tulee seuraavatkin vaunut/istuin tai muu vähääkään kalliimpi tavara jatkossakin ulkomailta! Halvat (alle 100€) matkikset ostin juuri kotimaisesta kaupasta, kun halusin ne käyttöön heti.

 47. Vastaa

  Silja

  Meillä olisi uusian vaunujen hankinta edessä tulevalle vauvalle, aikasemmat ostettiin ihan kotosuomesta ja palvelivat aikansa. Nyt ajateltiin panostaa enemmän vaunuihin ja ollaan kyllä mietitty ulkomailta tilaamista, koska tosiaan kuultu että saattaa säästää useamman euron, mutta jotenkin juuri näiden takuiden yms kanssa hirvittää. Ja olen myös kuullut että rahat on menneet mutta tuotetta ei näy ei kuulu. Joten ehkä maksan vaikka sen muutaman satasen enemmän kun tiedän että saan tuoteen varmasti ja ajallaan ja jos vaunuihin tulee jotain vikaa, takuukorjausken saa helposti.

 48. Vastaa

  Perla

  Minä olen tylsästi ostanut vaunut ihan kotimaasta live-kaupasta. Esikoiselle v. 2004 ostettiin samalla kertaa Brion yhdistelmät, kaukalo & pinnasänky, niin jotain pakettialea tuosta hieman tuli. Yhdistelmät sattui olemaan vielä vanhaa mallia väritykseltään, joten niissä oli hieman katsottu hintaa alaspäin valmiiksi. Matkarattaita hankittaessa sitten olisin tilannut ulkomailta, mutta ko mallia (Teutonian Toni) ei enää ollut saatavana eikä korvaavaa ennätetty odotella, joten taas kärryt lähti matkaan suomalaisesta kaupasta. Ja samat kärryt on palvelleet hyvin myös 4 v nuoremman sisaruksen kuskauksen.

 49. Vastaa

  Susanna

  RvaHoo: Me tilattiin P&T Vibet Snowflakesista: http://www.prams-pushchairs.co.uk/ Ja kuten jo tuolla edellisessä viestissä mainitsin, viikossa olivat perillä kotiin kuljetettuina.

 50. Vastaa

  Päivi*

  Vaunut olen ostanut Suomesta, mutta kaksi Recaron turvaistuinta tilasin Hampurilaiseen autotarvikeliikkeeseen, ja noudimme ne ohiajaessamme kesälomareissulla. Satasia säästyi tälläkin tavalla.

 51. Vastaa

  Kaisu

  Meillä on ostettu kaikki lastentarvikkeet suomesta käytettynä..kaikki ovat ollet lähes uudenveroisia ja hyvin ovat toimineet:)

 52. Vastaa

  Niina

  Meille tilattiin esikoiselle Quinnyn Freestyle rattaat Saksasta samoin kuin turvakaukalo ja isofix-jalustakin. Matkarattaat hankittiin Suomesta, koska niitä tarvittiin nopeasti – tosin nekin tilattiin nettikaupasta. Omat kokemuksemme ulkomailta tilaamisen suhteen ovat olleet niin hyviä, että nyt kun tarvitsemme tuplarattaita, niin mitä todennäköisemmin nekin tilataan netitse joko Saksasta tai Englannista.

 53. Vastaa

  Mila

  Ensimmäiset yhdistelmät ostimme suomalaisesta kaupasta. Ei valittamista palvelussa, vaunut itsessään pettymys.

  Matkarattaat, Bugat, ostimme myös Suomesta. Hyvä palvelu. Istuin hajosi varsinaisen kahden vuoden takuuajan jälkeen (pari viikkoa takuun umpeuduttua), mutta uusi on tulossa tilalle takuun piikkiin.

  Toiset yhdistelmät tilasimme edullisesti Saksasta. Muuten meni kivasti, mutta “kesäpaketti” unohtui toimituksesta. Sitä olemme karhunneet silloin tällöin liikkeestä (Pingpong-online.com) puhelimitse ja mailitse tuloksetta. Useamman kerran ovat luvanneet lähettää, mutta ei ole näkynyt…

  P&T:n tuplat ostimme viime kesänä Englannista: edullinen hinta ja hyvä palvelu. Toimituksessa oli yksi väärä tuote, jonka vaihto oikeaan sujui erittäin näppärästi.

  Uudet matkarattaat harkinnassa. Auki on vielä yleensäkin se hankitaanko vai ei… sekä mistä hankimme, jos ostopäätös tehdään. Ehkäpä jälleen jo kerran hyvin palvelleesta suomalaiskaupasta… 🙂

 54. Vastaa

  Lillan

  Meille on ostettu muutamat rattaat käytettyinä, mutta myös Saksasta on tilattu useampaan otteeseen. Mitään ongelmia ei ole ollut, tuplia jouduttiin kyllä odottamaan aika kauan. Itselläni ei tulisi mieleenkään mennä paikalliseen lastentarvikeliikkeeseen vaunuostoksille, niin paljon halvemmalla saa ulkomailta lastentarvikkeet. Takuuasioissa olisin lähettänyt kuvan liikkeeseen josta vaunut on ostettu -vähän kannattaa riskiäkin ottaa kun niin paljon säästää hankintahinnassa!

 55. Vastaa

  Katja

  Meidän tähän asti ainoat yhdistelmävaunut tilattiin siskon kanssa yhteistilauksena Saksasta (Babyonlineshop). Tilattiin siis 2 vaunut, lisäksi 2 turvakaukaloa ja 1 telakka kaukalolle. Kilpailutin sähköpostitse muutaman saksalaisen nettikaupan ja kyselin paljousalennuksia, kaikki vastasi ripeästi ja lupasi erilaisia alennuksia ihan mukisematta. Tilaus sujui ilman ongelmia, yhteydenpito oli sujuvaa ja toimitus nopeampi kuin oli luvattu. Takuuaikana on murtunut yksi muoviosa, laitoin siitä valokuvat ko. nettikauppaan ja sain nopeasti vastaukset, uusi osa tuli postissa. Meillä siis hyviä kokemuksia, mutta kaveri kyllä sai samasta kaupasta eri värin kuin oli tilannut ilman että ilmoittivat, saivat sitten jonkun pienen hyvityksen kun valittivat.
  Jatkossakin suosin varmaankin ulkomaista nettikauppaa – kuten joku kirjoitti, siinä tulee niin suuri säästö, että pieni riskinottokin kannattaa!

 56. Vastaa

  Susanna

  Meille on vuosien varrella neljälle lapsellemme ostettu yhteensä kuudet menopelit. On ollut kuomaria, tuplaa ja matkaratasta. Kaikki hankittu oman kaupungin lastentarvikeliikkeistä. Moni ystävä kyllä tilaillut ulkomailtakin tyytyväisin tuloksin, mutta itse koen turvallisimmaksi ja helpoimmaksi ostaa rattaat ihan livenä. Ja lisäksi mahdolliset takuuhuollot yms uskon näin hoituvan helpommin.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *