Vauvojen oma ravintola

04/07/2009

module_chairs.jpg

module_chairsmodule_loungeJo kiinteitä syövän vauvan tai taaperon ruokailu kaupungilla on välillä melkoisen haastavaa. Mikäs se ravintola olikaan, jossa oli mikroaaltouuni purkkiruokien lämmittämiseen? Missäköhän kahvilassa ympäriinsä sotkeva ja äänekäs taapero aiheuttausi vähiten hämminkiä ja muutkin asiakkaat saisivat syödä rauhassa? Kuulostaako tutultu?

No, miltäpä kuulostaa, jos kaiken tämän sijaan voisit istahtaa viihtyisään lapsiystävälliseen kahvilaan/ravintolaan ja valita lapsellesi listalta palkitun kokin, luomutuotteista valmistamaa “kotitekoista” ruokaa samalla kun vaihdat kuulumisia äitiystävien kanssa? Kyllä, uskomattomalta, mutta totta. Valitettavasti ei täällä meillä Suomessa, vaan rapakon takana Amerikan ihmemaassa.

Syntyperältään bulgarialainen Svetla Lazarova Kibota perusti Pomme Bébé –yrityksen, joka valmistaa luomutuotteista herkullisia aterioita eri-ikäisille lapsille niin pää- kuin jälkiruoaksi. Ruoat valmistaa huippukoulutuksen saanut kokki. Ruoat voi nauttia joko lapsiystävällisissä “kahviloissa” tai vaihtoehtoisesti tilata netin kautta suoraan kotiovelle.

Olisiko minityylin lukijoiden mielestä Suomessa tilausta tällaiselle yritykselle? Saisiko yritys sinusta ja lapsistasi asiakkaan?

pommebebe

Lue lisää täältä.

Kuvat Pomme Bébé


9 Comments

 1. Vastaa

  Sari

  Mahtavaa! Ainakin olisi tarvetta saada vauvojen-/pienten lasten ruokaa listoille -lastenannokset kun harvoin sopivat alle 3-vuotiaille. Tietysti mukaelmia saa, mutta olisi ihana tilata suoraan listalta vaikka luomupossua ja kauden kasviksia soseena 🙂

 2. Vastaa

  Mariam

  Hyvä idea tosiaan. Kyllä “oikea ruoka” aina purkin voittaa. Kaupunkireissuilla meidän perhe ainakin käyttäisi : )

 3. Vastaa

  Laura

  Loistoidis! Ja varmaan ainakin Helsingissä kannattaisikin. Muut asiakkaat eivät kärsisi ehkä niin kovin, kuin tällä hetkellä suosituimmissa “vauvakahviloissa”, kuten esim. Sanomatalossa.

 4. Vastaa

  miroin

  Komppaan Saria täysin. On hirveän vaikeaa saada mitään järkevää syötävää ravintoloista pienille lapsille. Yleensä meille aina tarjotaan ranskalaisia ja nakkeja tai lihapullia ja muussia.. Ja näistä ei kyllä meillä uppoa kummatkaan.. Risottoja ja muita vastaavia luulisi ravintolasta löytyvän..

 5. Vastaa

  Päivi*

  Sarin ja miroin kanssa samoilla linjoilla, toivoisin että lapsille voisi tilata vaikka puolikkaita annoksia aikuisten ruoista (tai varmaan voi mutta että hintakin olisi puolet).

 6. Vastaa

  Marika

  Meidän esikoiselle olen monesti pyytänyt aikuisten listalta annoksen puolitettuna ja ilman suolaa, aina on onnistunut ja hintakin puolitettu. Kannattaa toki hintakin ensin tiedustella, ettei ikäviä yllätyksiä tule laskun muodossa.

 7. Vastaa

  Fantti

  Musta tää on erinomainen liikeidea!!

 8. Vastaa

  Perla

  Hieno idea! Tosin ei varmaan kannattaisi kuin isoimmissa kaupungeissa.

  Meillä 1 v ei syö oikein muuta kuin sormiruokaa, väliin saattaa saada sujautettua vähän lusikalla, joka tuo omat lisähaasteensa ulkona syömiseen. Ja välillä kyllä kotonakin…

 9. Vastaa

  Sari

  Mitä enemmän tätä miettii, sitä enemmän jo tahtoisi tällaisen! Vaikka Perlan mainitsema sormiruoka: saisi valita sopivan annoksen lapsen herkkupaloja. Jälkkäriherkkujakin voisi olla vaikka minkälaisia. Jos samasta paikasta saisi aikuisellekin lounaan, vaikka vain muutamasta vaihtoehdosta, olisi kaupunkireissujen ruokahuollolle aina varma osoite.

  Tilava hoitohuone ja imetys sallittua, jopa toivottavaa.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *