Vielä sananen potkuttelupyöristä

26/08/2010

pyörä1.jpg

pyörä1

Ehkä muistattekin, kun aikaisemmin kesällä kirjoitin meidän pikkumiehen uudesta potkuttelupyörästä. Pyörä hankittiin meille siis ennen juhannusta ja elokuun alussa katsoimme miehen kanssa, että potkuttelu sujuu niin hyvin ja tasapaino pysyy hienosti, että ehkä olisi aika kokeilla miten onnistuisi pyörällä polkeminen ilman apupyöriä.

Saatuaan uuden menopelin poika hyppäsi satulaan ja ilman minkäänlaista avustusta lähti polkemaan. Seuraavana päivänä mentiinkin sitten jo lujaa äidin katsellessa ihmetellen vieressä.  Toki aavistin potkuttelusta olevan apua siirryttäessä polkupyörän päälle, mutta ihan näin helposti ja nopeasti en uskonut sen käyvän.

Tällä kokemuksella en voi kuin suositella potkuttelupyörän hankkimista.  Siinä missä isoveljien kanssa itkettiin ja kiristeltiin hampaita tasapainon löytymisen kanssa välillä asfaltti-ihottumaa polvista paikaten, vältyttiin tällä kertaa siltä kaikelta.  Tuntuma polkupyörään ja tasapainon kehittyminen oli tällä kertaa potkuttelypyörän ansiosta aivan toista luokkaa kuin aikaisemmin ja niinpä “kolmonen” oppi pyöräilyn salat yli kaksi vuotta veljiään nuorempana.

Meidän potkuttelupyörä odottelee jo ensi kesää ja kuopuksen pyörätreenejä.pyörä3

jpg - Vielä sananen potkuttelupyöristä

13 Comments

 1. Vastaa

  tanja

  komean nakoista menoa! mutta pakko kommentoida tuota kyparaa, sen pitaisi nimittain olla alempana otsalla jotta se suojaisi kasvojakin tarpeen tullen.

 2. Vastaa

  Heini

  Kiitos kommentista.
  Yleensä kypärä on kyllä alempana, mutta välillä on pyöräilyn ohessa ehkä käyty metsäpoluilla leikkimässä tai raavittu otsaa ja näin kypärä päässyt liikkumaan.
  Äiti on tyytyväinen, kun kypärä yleensäkin löytyy leikkien jälkeen takaisin päästä, koska välillä on niin kova kiire pyöräilemään, että kypäräkin meinaa jäädä matkasta 🙂

 3. Vastaa

  Sanna

  Meillä on täsmälleen sama kokemus potkupyörästä. Esikoiselle vajaa 4-v. annettiin (kuopukselle ostettu) potkupyörä käyttöön reilu kuukausi sitten ja pari viikkoa sitten lähti polkemaan tavallisella pyörällä ilman appareita ihan tuosta vain. Aikaisemmin, kun keväällä yritettiin samaa, ei poika hiffanut ollenkaan tasapainon pitämistä keskellä. Vielä kun saisi 2-v pikkuveljen kiinnostumaan pyöräilystä, nyt ei suostu edes kokeilmaan millään vehkeellä. Potkumopolla vain huristelee ympäriinsä.

 4. Vastaa

  kioto

  Tosi kiva kuulla potkupyörästä hyviä kokemuksia. Mielenkiintoinen tuttavuus. Varmaan ihanaa poitsulle, kun oppi noin helpolla ajelemaan.

  Kypärään minäkin kiinnitin huomioni. Senhän pitäisi olla kulmakarvojen kohdalla ja jos on oikein laitettu, ei kypärää pysty liikuttelemaan ylös alas. Kannattaa tsekata aika paljon tiukemmalle. 🙂

 5. Vastaa

  Irene

  Naapurin pojalla oli potkupyörä ja oppi kanssa tosi aikaisin ajamaan pyörälläkin. Taisi olla 3v.

 6. Vastaa

  Maria Sa

  Mistäs noita potkupyöriä voi ostaa? Ja mitä suosittelette?

 7. Vastaa

  Ainoliisa

  Tämä, kuten niin moni muukin asia, riippuu kyllä kovasti lapsesta. Meille hankittiin potkupyörä myös tänä keväänä ja eilen poika (viikonloppuna 3v) potkaisi vauhtia ekan kerran niin, että jalat olivat ilmassa. Alkukesästä “käveli” pyörällä jonkin verran hitaasti tuossa pihalla, mutta suurimman osan ajasta pyörä on saanut odotella käyttäjäänsä. En tiedä sitten, olisiko polkemisesta innostunut enemmän, mutta ainakaan vielä ei meillä aika ollut kypsä potkuttelulle ja tasapainon hakemiselle. Mutta onhan tässä vielä syksyä jäljellä…

 8. Vastaa

  Heini

  Ainoliisa,
  Aivan varmasti riippuu lapsesta ja lapsen omista kiinnostuksen kohteista. Meidän “kolmonen” täyttää nyt syksyllä 4-vuotta ja voi olla, ettei vielä edellisenä kesänä olisikaan oppinut ilman apupyöriä polkemaan. Ensimmäinen askel taitaakin potkuttelupyörän kanssa olla juuri se, että lapsi oppii “kävelemään” pyörällä, niin että pyörä pysyy jalkojen välissä tasapainossa 🙂
  Uskon kuitenkin, että siinä vaiheessa kun lapsi osaa potkuttelupyörällä mennä kunnolla, niin siirtyminen polkupyörän päälle sujuu helpommin verratuna lapsiin, jotka ovat polkeneet apupyörillä.

  Maria Sa,
  meillä on kokemusta vain yhdestä potkettulupyörästä, jota voin kyllä suositella. Kyseessä on Spezialized Hotwalk. Lisätietoja ja jälleenmyyjät löytyy täältä:
  http://www.specialized.com/fi/en/bc/home.jsp

  Vastaavia potkuttelupyöriä löytyy myös täältä:
  http://www.pikkusiili.fi

 9. Vastaa

  mammi

  Meillä mies otti tavallisesta pyörästä polkimet pois muutamaksi viikoksi ja laittoi sitten takaisin. Vajaa 4-vuotias alkoi samantien polkemaan.
  Samoin tehtiin isompien sisarusten kohdalla edellisenä kesänä. Samalla tavoin alkoivat heti pyöräilemään 5,5 ja 4-vuotiaina.
  Niin ja ei siihen välttämättä varsinaisia potkupyöriä tarvita vaan normipyörä ajaa saman asian. En tiedä saako kaikista pyöristä polkimia ruuvattua irti mutta meidän pyöristä on ainakin saanut.

 10. Vastaa

  Sanna

  Meidän potkupyörä ostettin ihan Tarjoustalosta. Ei ollut kalliskaan. Mutta tosiaan saman asian taitaa ajaa polkimien poisottaminen, jos vain satulan saa muuten tarpeeksi alas.

 11. Vastaa

  Tiitiäinen

  Meidän 2 v. poika sai potkupyörän kesäkuun alussa, ihastui siihen heti, eikä mennyt montaa päivää kun vauhti oli jo kova. Nyt elokuun lopussa vetelee vaikka kuinka pitkiä matkoja jalat ilmassa (pyörän rungon päällä) ja tasapaino vaikuttaa olevan todella hyvä.

  Poika täyttää syyskuussa 3 v. ja ollaan mieheni kanssa mietitty, että voisi ihan hyvin koittaa oikeaa pyörää jo tänä syksynä. Ehkä kuitenkin maltamme mielemme ensi kevääseen.

  Minäkään en voi kuin suositella potkupyörää, vaikkei kokemuksia oikeaan pyörään siirtymisestä vielä olekaan. Ja tietysti on lapsesta kiinni, innostuuko siitä. Meidän potkupyörä on ostettu Pikkusiili-nettikaupasta, maksoi alle 100 e ja on ollut oikein hyvä ja laadukas.

  Ihana lukea teidän kokemuksia Heini – hauskaa nähdä, miten meillä sujuu sitten ensi keväänä! 🙂

 12. Vastaa

  eskimolapsi

  Hei kiitos tuosta polkimienpoisottamisvinkistä! Yksi vehje autokatoksessa vähemmän 🙂 Ja rahalla voi ostaa vaikka uudet kengät (…mulle…)

 13. Vastaa

  riikka

  Mä kanssa kuvittelin että asia onnistuisi siten että ottaa taviksesta polkimet pois. Mutta ei onnistu, penkki on aivan alhaalla, eikä pojan jalat tosiaankaan ylttänyt maahan!!

  Puky hankittiin, kiitos laura vinkistä 😉 Sitä voimme mekin suositella, pari kuukautta potkuteltu, meno on hurjaa ja poika on niin tykästynyt pukyyn, että pitää se ottaa joka paikkaan mukaan. Hankittiin pukyn oma viiri ja kantohihna myös. viirin avulla pikku potkuttelija näkyy hyvin esim pusikoiden takaa.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *