Viikko päiväkotielämää takana -lapsi on aivan muuttunut!

07/08/2017

20668489 10154980638943667 1732780281 n - Viikko päiväkotielämää takana -lapsi on aivan muuttunut!

 

Voi että, viikossa meidän pienestä kiukkupippurista on kuoritunut aivan mallikas päiväkotilainen, joka suukottaa ja vilkuttaa joka aamu hyvästiksi iloisella mielellä. Selvästi omanikäinen seura (kolmannen kanssa ei vaan pysty enää joka päivä kahta kertaa leikkipuistoon), jokapäiväiset rutiinit (kesälomaelämä on mitä on), päiväunet (kotioloissa sula mahdottomuus, jos haluaa ajoissa yöunille) ja ruutuajan väheneminen muutamiin minuutteihin päivässä ovat tehneet ihmeitä.

Tunsin erityisesti tuosta ruutuajasta huonoa omaatuntoa jatkuvasti. Mutta ainoa tapa, jolla sain pienen hengähdyshetken/levon päivään tuntui olevan antaa tytölle hetkeksi padi kouraan. (Ruokapöytä pysyi sentään laitevapaana alueena ja tämän puolesta puhui keväällä Arla Luonto+ :n tilaisuudessa myös lastenpsykiatri Janna Rantala.) Kuitenkin nyt kokonaan ilman tabletin katselua, on tyttö selvästi paljon paremmalla tuulella ja sopuisampi.

Vaikka rutiiniasia oli toki jo kahden lapsen kokemuksella tiedossa, nyt kolmannen kanssa olen hiukan kapinoinut sitä vastaan. Mutta eipä siitä mihinkään pääse, säännölliset ruokailuajat, ja ulkoilu kaksi kertaa päivässä vaan toimii. Vaikka kuinka ei huvittaisi. Tai on meillä toki ruokailtu säännölliseti, mutta vähän lipsuttu välillä välipalojen kanssa ym. Ulkoilu on sitten taas kyllä erityisesti viime pitkänä talvena ollut mitä sattuu.

Päiväkoti on siis tuonut jo näin lyhyessä ajassa paljon hyviä asioita perheemme elämään. Yksi uusi asia on muuten letitys/hiustenlaitto. On tosi mukava juttu kammata ja laittaa hiukset aamuisin. Usein toive kuuluu: Anna-letit, eli kaksi lettiä. Vaihtelua peruslettiin on ollut harjoitella “Dutch Braid”-lettejä vielä aika ohuisiin hiuksiin. Ja nythän se alkaa sujua.

Edelleen tuskailen lämpimien säiden ulkoiluhousuasian kanssa, en vaan keksi mitkä pöksyt olisivat hyvät. Legginslinja toimii muuten, mutta piha on osittain soraa ja “syö” ohuita housuja.

Mutta muuten: “Eläköön päiväkoti!”  hurraa tämä konkariäiti ja kiittää kaikkia päiväkotien työntekijöitä, ilman teitä olisi moni vanhempi pulassa.

By Laura

kahden pojan (s. 2002 ja 2008) ja tytön (2014) äiti. Kauneuden ammattilainen, joka nauttii kauniista asioista ympärillään.

5 Comments

 1. Vastaa

  maija78

  Voi miten kiva kirjoitus! Todella samanlaisia ajatuksia, vaikka meillä hoidossa ollaankin oltu jo 1-vuotiaasta. Kesän hoitovapaan ja lomien jälkeen arki oli taas varsin tervetullutta, meillä myös kaikki rytmit, ruutuajat ym ruokailuineen heittivät ihan häränpyllyä, ja nyt on kivaa kun arki alkaa. Tekee hyvää meille jokaiselle vaikka lomakin on aina ihanaa!
  Housudilemmaan; meillä on farkkuja mutta myös Ver de Terren ihana ohut tuuli/sadeasun housut. Muistaakseni THT:lla on sama, oisko plain rain nimeltään. Ihanan ohuet ja sopii tähän säähän mukavasti! Voi kun meidänkin pippuri antaisi letittää hiuksia, tai edes jos pinnin saisi laittaa 🙂 (ainoastaan töttörö keskellä päätä onnistuu…)
  Kaikkea hyvää teidän syksyyn!

 2. Vastaa

  E

  Vanhat kunnon verkkarit on hyvät ulos näillä keleillä 🙂

 3. Vastaa

  Kippuralla

  Plain rain yms ei kestä sorassa konttailua, molon vastaavat hajosi myös. Meillä on ulkoiltu verkkareissa/tuulihousuissa/h&m 10e kangashousuissa kunnes tulee märkää

 4. Vastaa

  Riikka

  Meillä on menty näillä henkkamaukan treggingseillä monta vuotta; ovat siis paksumpaa ja napakampaa matskua kuin perus ohkaset legsut http://www2.hm.com/fi_fi/productpage.0480574004.html#Vaaleanroosa/Sydän
  Toimivat hyvin kun on kuivat ja vielä suht lämpöiset kelit 🙂

  1. Vastaa

   Laura

   Heippa Riikka ja kiitti vinkistä!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *