Viikonloppuviihdettä

22/08/2009

11lehtolainen.jpg

HenkivartijaMinulla on vanha ystävä. Espoolainen Kallion Maria on ammatiltaan poliisi. Tiedän hänen elämästään aika paljon, mutta tapaamme valitettavasti harvakseltaan. Pidän hänestä valtavasti, joten odotan aina kovasti hänen tapaamistaan. Tänä vuonna hänen sijastaan tulikin joku vartija, Hilja Ilveskero.

Epäsosiaalinen ja epäluuloinen, ei todellakaan ensivaikutelman perusteella mitenkään kiva tyyppi.

Mutta koska hän on syntynyt samassa paikassa kuin Maria, annoin hänelle mahdollisuuden. Ja se kannatti. Kun suljin kirjan takakannen, hänkin jäi mieleeni elämään, ja nyt odotan hänen paluutaan.

Henkivartijassa Hilja jäljittää entisen työnantajansa murhaajaa, ja pakenee itsekin. Vastassa on vaara, viha, raha, poliisi ja rakkaus. Kuka on pahis? Mikä on vaarassa?

Leena Lehtolainen: Henkivartija

TAMMI 2009

Kriittinen tiheys

Yksityisautoilija-isistä tuli julkisen liikenteen kannattaja, kun hän huomasi että työmatka taittuu tavattoman paljon mukavammin lukien kuin ruuhkissa manaillen.

Taavi Soininvaaran uusin, Kriittinen tiheys, piti niin hyvin otteessaan, että oikea pysäkki oli mennä ohi useammankin kerran. Hyllystä löytyvät myös aiemmat Soininvaarat, joiden Arto Ratamo väistyi nyt Leo Karan tieltä.

“Todella musta, erinomainen, kaikkien suomalaisten jännityskirjallisuuden ystävien pakko-lukea -kirja”, kommentoi mies, ja odottaa jatkoa. Pistäkää nimi mieleen, isänpäivä on taas tulossa.

Taavi Soininvaara: Kriittinen tiheys

TAMMI 2009

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

1 Comment

  1. Vastaa

    Nina

    Mä en tykännyt uusimmasta Lehtolaisesta yhtään. Ihme jaarittelua, olisin kertonut saman tarinan 20 sivussa. Olen lukenut kaikki Lehtolaiset, lähinnä siksi, että maisemat ovat usein tuttuja. Mutta tämä oli puuduttava, ja niin ennalta arvattava. Sori.

    Soininvaara on varmasti hyvä, odottaa yöpöydällä oikeaa aikaa. Tykkään Soininvaarasta muutenkin enemmän ja Ratamo on niin symppis.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *