Liikuntaleikkikoulu

27/03/2009

liik5-150x150.jpg

llk_140

Meillä aloitettiin syksyllä liikkari. Ensimmäinen vuosi on sujunut hyvin, vaikka 3-vuotias onkin ryhmänsä nuorin. Liikkari on koulun salissa kerran viikossa, tunnin kerrallaan, ja joka neljäs kerta on yhteistunti vanhempien kanssa.

Nuoren Suomen Liikuntaleikkikoulu on tarkoitettu 3-6-vuotiaille. Ryhmissä on aina aikuiset, koulutetut ohjaajat. Liikkarin ohjelma on monipuolinen ja tavoitteellinen ja ehdottomasti enemmän leikkiä kuin harjoittelua.

Liikuntaleikkikoulussa lapsi oppii kehon hallintaa ja  perusliikkeitä, opettaa toimimaan ryhmässä ja saa onnistumisen kokemuksia. Liikuntaleikkikoulu kehittää lasten perusliikuntataitoja ennen varsinaisten lajitaitojen opettelua.

Meillä oli viimeksi yhteistunti. Nyt, kun seurasin osan tuntia kameran takaa, oli hauska huomata, kuinka vapautuneesti ja täysillä vanhemmatkin ovat mukana tunnilla. Lapsista oli riemastuttavaa esitellä opittuja taitoja ja varsinkin kisata vanhempia vastaan… Liikkariopeista toinen oli tällä kertaa kotona hoitamassa sairastuneita lapsiaan, mutta oli onneksi päässyt paikalle perheensä kuopus jo mukana menossa masussaan.

liik5liiknliik1

lähde: NuoriSuomi

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

3 Comments

 1. Vastaa

  Misupai

  Liikkari on kyllä loistojuttu! En itse ole koskaan sitä vetänyt tai ollut läsnä, mutta lukenut kyllä materiaaleja ja kuullut kokemuksia tuttavilta. OIkein odotan, että pikkuneitimme kasvaa ja hänet voisi sellaiseen viedä. Erityisen hieno juttu on se, että siellä ei opeteta lajitaitoja vaan perusliikkumistataitoja.

 2. Vastaa

  Sari

  Misupai, täällä on myös perheliikkari 1-3-vuotiaille. Siellä käydään äidin tai isin kanssa yhdessä. Tosi kivaa taaperomenoa, mutta meille ei aika sopinut. Toivottavasti ensi syksynä sitten.

 3. Vastaa

  Misupai

  Kiva kuulla (ja hiukan kateeksi käy:)), että naapurikunnassa on pienillekin liikkari. Täällä on vain 4-6-vuotiaille. Muut on perheryhmiä sitten 2-3-vuotiaille. TÄälläkin itseasiassa on Rajamäellä 1-2-vuotiaille perheliikuntaa ja vauvajumppia. Mut miks tässä kylällä ei voi olla vaikka on enempi asukkaitakin. Tosi paljon näköjään vaihtelee, minkä ikäisille on. Ei jotenkin houkuttanut lähteä vauvan kanssa bussilla melkein 10 kilsan päähän Rajamäkeen tai pahimmillaan Klaukkalaan 15 kilsan päähän jumpan vuoksi. Musta jumppa on sellainen harrastus, minne pitäisi päästä kävellen tai pyörällä…

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *