VR:n junien leikkitiloihin uusi ilme

08/05/2009

leikkitilavaunu_ulkoa_3238_thumbnail.jpg

leikkitilavaunu_ulkoa_3238_thumbnailTänään paljon junalla lasten kanssa matkustat saavat iloisia uutisia, sillä VR:n junien leikkitilat saavat uuden ilmeen ja kalusteet kunnostetaan. Ensimmäinen uudistettu leikkivaunu tulee liikenteeseen toukokuussa ja loputkin kesäkuun loppuun mennessä. Syy perhepalveluiden parantamiseen on kysynnän kasvu, sillä vuonna 2008 perhelipulla matkustettiin 6% enemmän kuin edellisenä vuonna. Perhematkustajien osuus kaikista junamatkustajista vuonna 2008 oli yli 10%.

Leikkitilan uusia hahmoja ovat Richard Scarryn tutut hahmot – Kissalan Hessu, Mato Matalo ja Luru Lude, jotka näkyvät leikkitilojen satuhahmotarroissa. Myös vanhat suosikit Myyrä ja Risto Räppääjä nähdään edelleen leikkitiloissa. Tämän lisäksi leikkitiloista löytyy uusia Tammen kultaisia kirjoja ja perhehyteissä aakkosjulisteet lukemista opettelevia varten.

Myös lastenliput saavat uudet hahmonsa. Niissä seikkailevat Kissalan Hessun lisäksi Franklin ja Karhuherra Paddington.

Koko perhe matkustaa edullisesti perhelipulla. Yhtä normaalihintaista aikuistenlippua kohden saa ilmaisen istumapaikan 6-16-vuotiaalle kanssamatkustajalle. Alle 6-vuotiaat matkustavat maksutta ilman istumapaikkaa.

leikkitila_olli_ja_risto_rappaaja_3279leikkitila_emma_saimi_ja_miriam_3341leikkitila_sisakuva_3222

Kuvat ja lähde: VR

2 Comments

  1. Vastaa

    Lila

    Jotenkin muistelen, että edellisestä uudistuksestakaan ei ole ihan kamalan kauan aikaa…Tai ainakin silloin poistui ne vanhojen junien isot leikkiosastot, jotka oli toisaalta paremmat kuin nuo uudet ja pienemmät.Mutta hienoa jos lapsiperheisiin satsaavat:)

  2. Vastaa

    Nina

    Me tultiin jokunen viikko sitten Turusta Helsinkiin junalla. Ei olla moneen vuoteen kuljettu junalla, itse asiassa tämä reissu taisi olla Luksun ensimmäinen ja olin positiivisesti yllättynyt. Ja oli muuten halpaa lystiä.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *