Vuoden suosituimmat nimet 2008: Emma ja Onni

08/04/2009

Emma ja Onni ovat vuonna 2008 syntyneiden lasten suosituimmat etunimet. Emman sai ensimmäiseksi nimekseen 487 tyttöä ja Onni annettiin etunimeksi 517 pojalle, kertoo Väestörekisterikeskus. Muita suosituimpia tyttöjen ensimmäisiä etunimiä viime vuonna olivat Ella, Sara, Venla ja Siiri. Pojille useimmin annetut etunimet Onnin jälkeen olivat Eetu, Veeti, Elias ja Aleksi. Kaikista tyttöjen saamista nimistä viisi suosituinta olivat edelleenkin Maria, Emilia, Sofia, Olivia ja Aino. Viisi suosituinta poikien nimeä olivat nyt Juhani, Johannes, Mikael, Matias ja Onni.

Ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi oli Ellen. Poikien nimistä suurin suosikki oli vuoden tauon jälkeen jälleen Emil. Ellenin jälkeen suosituimmat tyttöjen etunimet olivat Emilia, Amanda, Ida ja Emma. Pojille annettiin Emilin jälkeen ensimmäiseksi etunimeksi useimmin Max, Oliver, Elias ja Alex. Ruotsinkielisten tyttöjen kaikista etunimistä viisi suosituinta olivat nyt Maria, Alexandra, Sofia, Elisabeth ja Emilia. Pojilla taas viisi suosituinta nimeä olivat Erik, Johannes, Alexander, Karl ja Emil.

Vuonna 2008 lapsia syntyi 61 616.
Viime vuoden 50 suosituinta nimeä ja muita nimitilastoja on internetissä osoitteessa www.vrk.fi kohdassa Tilastot -> Nimet.

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *