Yösyöttö -komedia vakavasta aiheesta

25/09/2017

yosyotto pieni - Yösyöttö -komedia vakavasta aiheesta

 

Kun luin aikoinani Yösyöttö-kirjan , itkin ja nauroin vuorotellen. Niin hienosti Eve Hietamies kuvasi Antti Pasasen, vastasyntyneen kanssa yksin jätetyn tuoreen isän hämmennystä, paniikkia, surua ja epätoivoakin vauvamaailmassa. Mietin kirjaa lukiessani, että olikohan oma mies ajatuksissaan yhtä hukassa ensimmäisen lapsen kanssa. Että pohtikohan hänkin miten päin ne vaipat puetaan ja olivatko leikkipuistot tosiaan niin pelottavia paikkoja tyyppiäiteineen. Ja että olisikohan hän pärjännyt vauvan kanssa yksin.

Kirjassa hauskinta olivat mielestäni leikkipuiston erilaiset äidit. Neuvoja kaikille kysymättä tuputtava, lapsiaan sukupuolineutraalisti kasvattava cityhippi Pihla-Puolukka, Julia Kauppakassa, hyvännäköinen Nelli-Tupperware ja tietenkin ihana Enni.

Kuten usein, myös tässäkin tapauksessa elokuva ei onnistunut nousemaan aivan kirjan tasolle. Naurahdin kyllä muutaman kerran, mutta tunnereaktiot jäivät kirjaan verrattuna laimeiksi. Mahtavat puiston äidit oli lähes sivuutettu, ja keskitytty Ennin ja Antin orastavaan ihastukseen.

Ja hei, ei Pihla-Puolukka VOI OLLA niin hyvännäköinen (Pihla Viitala), eikä varsinkaan työntää Bugiksia! Elokuvaa sponsoroi Polarn O. Pyret, ja raitoja näkyykin reippaasti. Kannattaa käydä katsomassa, kyllä tämä ihan viihdyttävä leffa kuitenkin on.

Yösyöttö

Yösyöttö (2017)
Lajityyppi: Komedia, kotimainen
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Marja Pyykkö
Ensi-ilta: 6.10.2017
Kesto: 1h 26 min
Ikäraja: S

 

By Laura

kahden pojan (s. 2002 ja 2008) ja tytön (2014) äiti. Kauneuden ammattilainen, joka nauttii kauniista asioista ympärillään.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *